CEx PSD | Se va stabili organizărea alegerilor pentru șefia organizației de femei a PSD. Dăncilă, despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan la șefia organizației femeilor: „Mi-ar place”

Redactor:
Elena Crangasu
CEx PSD | Se va stabili organizărea alegerilor pentru șefia organizației de femei a PSD. 
Dăncilă, despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan la șefia organizației femeilor: „Mi-ar place”
Comitetul Executiv s-a reunit, vineri, la sediul PSD, iar subiectele de discuție vor viza fixarea datei alegerilor pentru organizația de femei a partidului, precum și conferințele județene pentru alegerile din alte filiale social-democrate.

ORA 16:45 Dăncilă, despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan la șefia organizației femeilor: „Mi-ar place”

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în urma ședinței CEx a PSD, că „i-ar place” să candideze și Carmen Dan pentru șefia organizației femeilor social-democrate, și nu numai aceasta, pentru că nu dorește să fie unicul candidat. Dăncilă este, în momentul de față, președintele interimar al organizației.

„Mi-ar place, mi-ar place să candideze nu numai Carmen Dan, oricine (pentru șefia organizației de femei social-democrate – n.r) , pentru că asta este democrația, nu vreau să fiu candidat unic. În fond, încrederea colegelor, a organizațiilor va fi cea care va decide cine va conduce în perioada următoare organizația de femei”, a afirmat Viorica Dăncilă despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan pentru funcția de președinte al organizației femeilor social-democrate.

Ea a mai spus că alegerile pentru conducerea organizației de femei a PSD vor avea loc „probabil în ianuarie”, înaintea congresului partidului.

 

Știre inițială 

„Avem un CEx în care vom discuta despre proiectele Organizației de femei, despre conferința pe care vrem s-o organizăm, bineînțeles, cu aprobarea Comtietului PSD”, a afirmat Viorica Dăncilă, întrebată ce subiecte vor fi abordate în Comitetul Executiv de vineri al PSD.

Ea a adăugat că este posibil ca alegerile pentru organizația de femei a PSD ar putea avea loc la începutul anului viitor.

„Vom stabili împreună cu conducerea, cu președintele interimar, vom stabili în CEx, vom vedea, cred că la începutul anului următor”, a explicat Dăncilă.

Fostul lider al PSD a mai spus că discută des cu Marcel Ciolacu, inclusiv joi au avut o discuție despre strategia PSD față de măsurile Guvernului Orban.

„Sigur, vorbesc foarte des cu domnul Ciolacu, este normal, suntem în aceeași echipă, trebuie să avem un dialog permanent, și ieri am discutat. Despre prioritățile PSD, despre modul în care ne implicăm fiecare dintre noi, despre echipa PSD, despre măsurile pe care trebuie să le luăm și despre ceea ce face actualul Guvern”, a completat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu o susține pentru a deveni președintele deplin al organizației de femei, Dăncilă a răspuns: „susținerea trebuie să vină din partea conducerii, dar știți foarte bine că este un vot din partea colegelor mele, din echipa femeilor social-democrate”.

Chestionată despre nemulțumirile unor colege social-democrate din organizația de femei referitoare la decizia CEx prin care a fost numită interimar la șefia filialei, și nu prin alegeri interne, Viorica Dăncilă e precizat că asta prevede statutul partidului.

„Așa este statutul. Interimatul este votat în cadrul Comitetului Executiv Național și nu cred că sunt multe colege, fiindcă am avut o relația foarte bună cu ele, am fost președintele care a susținut cele mai multe femei în funcție de conducere”, a subliniat fostul premier.

Aceasta a mai spus „din păcate”, relația între ea și Carmen Dan este una „mai rece”.

„Din păcate este o relație mai rece, dar acest lucru îl vom lămuri în interiorul partidului”, a conchis Dăncilă.

Viorica Dăncilă a devenit președinte interimar al organizației de femei PSD, după ce și-a dat demisionat de la conducerea partidului, din cauza pierderii alegerilor prezidențiale. Pentru a deveni președinte cu atribuții depline al filialei este necesară organizarea unei conferințe de alegeri.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu a afirmat că până în februarie 2020, când este programat Congresul PSD, și în teritoriu trebuie organizate alegeri, pentru stabilirea conducerii fiecărei organizații județene.

 

×
Orban, Vela și Tătaru, ședință de urgență la sediul MAI după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID

Orban, Vela și Tătaru, ședință de urgență la sediul MAI după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide