CEx-ul PSD | Viorica Dăncilă, după demisia din funcția de președinte al PSD: E un moment de demnitate / Noul șef interimar, Marcel Ciolacu: Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare în PSD, nu un măcel / Paul Stănescu, interimar în poziția de secretar general al partidului / Firea anunță: A fost vot în unanimitate, cu excepția lui Buzatu, care s-a abținut

CEx-ul PSD | Viorica Dăncilă, după demisia din funcția de președinte al PSD: E un moment de demnitate / Noul șef interimar, Marcel Ciolacu: Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare în PSD, nu un măcel / Paul Stănescu, interimar în poziția de secretar general al partidului / Firea anunță: A fost vot în unanimitate, cu excepția lui Buzatu, care s-a abținut
Publicat: 27/11/2019, 01:45

ORA 01:15Rovana Plumb anunță: Am propus ca Viorica Dăncilă să preia șefia organizației de femei a PSD

Rovana Plumb a declarat că ea a fost cea care a propus ca Viorica Dăncilă să preia șefia organizației femeilor social-democrate. Ea a precizat că Dăncilă este o persoană demnă, care nu a trebuie să fie convinsă să demisioneze de la conducerea partidului.

Citește continuarea…

ORA 01:05Firea: A fost vot în unanimitate, cu excepția lui Buzatu, care s-a abținut

Gabriela Firea a declarat, marți noapte, că social-democrații au votat în Comitetul Executiv în unanimitate pentru numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte interimar al PSD, fiind o singură abținere, cea a liderului filialei din Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Având în vedere că a fost un vot în unanimitate nu poate fi comentată. O singură abținere a fost. Cum să fie lovitură de partid, cu vot în unanimitate, o singură excepție, abținerea domnului Buzatu. Dacă era un scor strâns, da, probabil că se putea considera”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă a fost o lovitură de partid preluarea interimatului de către Ciolacu.

Întrebată despre discuțiile aprinse din CEx între ea și Marian Oprișan, Firea a răspuns:

„A fost o discuție, nu are rost să mai intrăm în detalii. A fost o discuție legată de faptul că eu am reiterat și am adus aminte colegilor mei că am stabilim niște principii, că nu ne mai vedem în afara CEx-ului și am explicat că de aceea eu nu am fost ieri la acea întâlnire, la CEX-ul paralel, iar dumnealui a spus că se simte jignit”, a precizat Firea.

ORA 00:25Ciolacu: Nu a picat niciun cap azi. Am ajuns la concluzia că trebuie o resetare în PSD, nu un măcel / Noul președinte PSD despre diferența dintre el și Liviu Dragnea:În primul rând, pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a declarat, marți noapte, că Viorica Dăncilă a demisionat din propria inițiativă, după ce Comitetul Executiv a stabilit că este necesară o resetare a PSD.

„Aș vrea să îi mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să se audă părerea tuturor. Un CEx matur care a fost pe fond, nu de formă. Cu toții am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel. De fapt și de drept nu a picat niciun cap azi, iar o premieră pentru PSD, fostul președinte se regășește în echipa partidului”, a spus Marcel Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD.

Citește continuarea…

ORA 00:20Dăncilă anunță că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD: E un moment de demnitate

Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, că și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD. Ea a precizat că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Național destul de îndelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia referitor la alegerile prezidențiale și proiecția pe care o avem în perioadă următoare. Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest făcut pentru partid”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv.

Citește continuarea…

ORA 00:03Viorica Dăncilă și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PSD

Viorica Dăncilă a anunțat, marți noapte, în ședința Comitetului Executiv, că demisionează: din funcția de președinte al PSD, au declarat surse din partid pentru Mediafax. Urmează să fie decisă conducerea interimară a formațiunii.

Marcel Ciolacu va prelua interima șefia PSD, iar Paul Stănescu va fi interimar în poziția de secretar general al partidului. Au fost deciși și alți opt vicepreșdinți regionali. Congresul va fi organizat într-o lună și jumătate, a declarat Dragoș Tudorache, primarul Sectorului 1.

Eugen Teodorovici rămâne simplu membru al PSD.

Viorica Dăncilă a anunțat în ultimul moment al reuniunii CEx că demisionează din funcție, a adăugat Daniel Tudorache. Pe parcursul ședinței nu ar fi vrut să demisioneze nici ea, nici Eugen Teodorovici.

De asemenea, Niculae Bădălău a declarat, la finalul unui CEx de aproape șase ore, că Congresul va avea loc undeva în februarie sau martie.

ORA 22:40Poliția a fost chemată la sediul PSD

Poliția a fost chemată la sediul PSD, unde este în desfășurare de aproape patru ore ședința Comitetului Executiv al partidului. La Kiseleff este protestatarul Marian Ceaușescu, iar patru polițiști și doi jandarmi stau de vorbă cu acesta.

Protestatarul avea o portavoce și striga în fața sediul PSD. Polițiștii au spus că îl vor amenda cu suma de 500 de lei pentru deranjarea ordinii publice. Acesta a replicat că nu va semna procesul verbal.

„Eu unul întotdeauna am să vin la acest partid cât timp consider”, le-a spus polițiștilor Marian Ceaușescu.

De asemenea, el a adăugat că a venit să îi spună primarului general al Capitalei că nu are căldură.

ORA 22:15Carmen Dan și Olguța Vasilescu ar fi anunțat că demisionează din funcțiile de vicepreședinți PSD

Fostul ministru de Interne Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu ar fi anunțat, marți seara în CEx, că demisionează din funcțiile de vicepreședinți ai PSD, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Înainte de acest moment, alți patru vicepreședinți spuseseră că demisionează.

ORA 21:30 Pleșoianu ironic: Dacă rămâne Dăncilă președintele partidului, PSD va mai câștiga alegerile „de anul trecut”

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a afirmat, marți seară, că dacă Viorica Dăncilă va rămâne la conducerea partidului, atunci PSD „va mai câștiga alegerile locale și parlamentare de anul trecut”, făcând aluzie la gafa făcută de Dăncilă.

„ Dacă rămâne doamna Dăncilă mai departe președinte al PSD, atunci PSD va mai câștiga alegerile locale și parlamentare de anul trecut. Dacă vin academicienii serviciilor și preiau puterea în PSD, nu va mai conta deloc dacă vom mai câștiga vreun rând de alegeri, pentru că nu va mai câștiga partidul, ci vor câștiga alegerile. Dăncilă l-a băgat pe Oprea în partid. Nu e acolo. Doamna Dăncilă reformează partidul cu domnul Oprea. Pe partea cealaltă, Ciolacu reformează partidul aducându-i pe Tudose și Cîmpeanu. Nu contează cine gătește, nici cine servește, contează cine face rețeta, adică serviciile”, a spus Liviu Pleșoianu, la România TV.

ORA 21:20 Lia Olguța Vasilescu ar vrea ca Viorica Dăncilă să demisioneze de la șefia PSD

Lia Olguța Vasilescu i-ar fi cerut demisia de la șefia partidului Vioricăi Dăncilă, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Solicitarea șefului de campanie al PSD a venit după ce patru vicepreședinți au anunțat că ar demisiona din funcții.

Nu este prima dispută între Olguța Vasilescu și Viorica Dăncilă. La o altă ședință CEx, președintele PSD i-a reproșat Liei Olguța Vasilescu ceea ce ar fi spus soțul acesteia, eurodeputatul Claudiu Manda, că nu vrea să ducă o campanie electorală pentru o „proastă”, potrivit unor surse politice.

Știre inițială

Gabriel Zetea, Marian Oprișan și Roxana Mînzatu și-ar fi anunțat demisia din funcția de vicepreședinți ai PSD în ședința CEx a partidului, care este în desfășurare, la ora transmiterii acestei știri, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

De asemenea, Dragoș Benea ar fi demisionat și el din poziția de vicepreședinte, după ce o parte dintre social-democrații prezenți la CEx au solicitat demisia acestora, au adăugat sursele citate.

Roxana Mînzatu a afirmat înaintea ședinței că în cazul în care colegii îi vor cere demisia din funcție, ea și-o va da.

Comitetul Executiv s-a reunit, marți seara, la sediul PSD din Kiseleff, pentru a discuta despre rezultatul la alegerile prezidențiale.

Anterior, deciziei celor trei de a demisiona, secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, precum și fostul ministru al Comunicațiilor Alexandru Petrescu, cât și deputatul PSD Cătălin Rădulescu au părăsit ședința CEx de marți seara, au precizat sursele citate.

Alături de cei trei a ieșit din ședință și fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru, precum și câțiva consilieri, au adăugat sursele citate.

Solicitarea a fost făcută de liderul PSD Bistrița Năsăud Radu Moldovan și de liderul PSD Dolj, Claudiu Manda. Cei doi au invocat statutul partidului. Ei i-au comunicat lui Codrin Ștefănescu că, în cazul în care tot cere respectarea statutului, atunci să îl aplice și în cazul secretarilor, iar aceștia să plece din sală și să rămână doar cei cu drept de vot.

Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu Viorica Dăncilă, luni, pe care ulterior a anunțat-o pe Facebook și i-a comunicat că se va întâlni cu liderii organizațiilor județene. Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că Viorica Dăncilă ar fi acceptat să demisioneze de la șefia PSD, în schimbul unul loc pe lista la alegerile parlamentare și șefia organizației de femei.

Marcel Ciolacu ar vrea să preia interimar șefia partidului, iar Paul Stănescu interimar pe cea de secretar general al PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Regulă pentru toți proprietarii de terenuri din România. Legea spune foarte clar
Modificări mari în Codul Rutier. Ce se întâmplă cu permisul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun