• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Cezar Preda demisionează din conducerea PDL

Cezar Preda demisionează din conducerea PDL
După ce a pierdut alegerile la Buzău, Cezar Preda își dă demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL și din cea de lider al filialei județene.

După ce a pierdut alegerile la Buzău, Cezar Preda își dă demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL și din cea de lider al filialei județene. La plecare, Preda le-a dar ca temă liderilor PDL „profunda reorganizare și omogenizare” a ARD, „astfel încât să devină cea mai importantă și credibilă forță de opoziție din România”

„Personal mă număr printre politicienii care consideră că, la finalul unei bătălii electorale, nu ai voie să te ascunzi după faptul că românii au votat mai mult sigle decât oameni, tot așa cum nu cred că trebuie să ne ascundem după faptul, la fel de adevărat, că sistemul electoral actual este, de multe ori, o loterie cinică. Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii pe 9 decembrie, mă determină să-mi dau demisia de onoare”, și-a justificat Preda deciza.

Demisia sa vine după ce USL a câștigat toate cele zece mandate de parlamentar din județul Buzău, obținând aproape 70 la sută din voturile buzoienilor, în timp ce ARD a fost surclasată de PPDD.

Liderii PDL au pierdut alegerile pe toată linia, inclusiv președintele partidului, Vasile Blaga având încă emoții dacă își va obține sau nu mandatul de senator la redistribuire. Singurul candidat PDL care a câștigat colegiul cu peste 50% este consilierul lui Traian Băsescu, Eugen Tomac, ales în diaspora.

 

Inchide