Cezar Preda: Nu revin asupra deciziei, am fost jignit de colegi și găsit țap ispășitor

Cezar Preda: Nu revin asupra deciziei, am fost jignit de colegi și găsit țap ispășitor
Publicat: 05/02/2014, 13:20
Actualizat: 31/07/2014, 14:12

Deputatul Cezar Preda, care miercuri a anunțat că demisionează din funcțiile deținute în partid, spune că nu va reveni asupra deciziei, că a fost jignit de colegi și că a fost găsit „țap ispășitor” de către Emil Boc, susținând că nu se va răzgândi în ceea ce privește demisia nici dacă va pleca Boc.

Cezar Preda a declarat, în conferința de presă în care și-a anunțat demisia din funcții, că din postura de simplu membru și de deputat va lupta pentru ca PDL să aibă rezultate bune și se va implica în campania lui Cătălin Predoiu la alegerile prezidențiale.

„N-am resentimente, țin la colegii mei, mă voi ocupa de organizația de la Buzău din postura de deputat, voi lupta pentru rezultate bune, îmi voi susține și voi lupta pentru candidatul la prezidențiale, voi face parte din echipa lui, mă voi duce peste tot cu el, dar nu pot să continui pentru că există această idee că Preda este toxic. Nu există om politic sau emisiune în care să se vorbească de PDL și să nu înceapă cu Cezar Preda. N-am regrete, în organizația de la Buzău este însă o mare problemă, este bulversată, dar dacă eu nu plec din partid nu vor pleca nici alți oameni, pentru că eu rămân aici”, a spus Cezar Preda.

Deputatul de Buzău a adăugat că nu va reveni asupra deciziei de a demisiona din funcțiile deținute în partid, indiferent cine l-ar ruga să renunțe la decizie și nici dacă ar pleca Emil Boc din PDL, spunând că nu acceptă să fie găsit „țap ispășitor”.

„Nu voi reveni asupra deciziei chiar dacă pleacă Emil Boc. Eu l-am susținut mereu, nu eu i-am spus lui «pleacă piticule de aici». L-am susținut, dar ca să mă găsești pe mine țap ispășitor și acarul păun eu nu accept, mă retrag eu. Acum este expus să o ia o într-o direcție anume. Ce va face, e treaba lui, am fost jignit de colegi. Îmi pare rău pentru că am muncit atât, dar nu mă răzgândesc. Nu cred că demisia mea va fi urmată de alte demisii, eu am fost un solitar, nu am făcut găști și gășculițe. Acum trebuie să se aștearnă liniștea si armonia. Demisia mea nu e un război, e o linie pe care vreau să o țină partidul, să fie unit. Mă retrag. Dacă le spuneam și eu «ba pe-a mă-tii» ieșea Jihad, dar eu prefer să mă retrag”, a mai spus Cezar Preda.

În ceea ce privește relația pe care o va avea cu Cătălin Predoiu, Preda a spus că speră să fie „mâna dreaptă” a acestuia.

„Cred că voi fi mâna dreapta a lui Predoiu. Sper, mi-am oferit serviciile, cred în el, nu pot să spun că ne leagă vreo prietenie, am fost supărat rău pe el când era ministru că vroia să desființeze judecătoriile, dar mi-a explicat , suntem oameni rezonabili, își dorește enorm un nou PDL, iar eu voi fi lângă domnia sa”, a adăugat deputatul Cezar Preda.

Deputatul PDL Cezar Preda a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă susținută la Buzău, că demisionează din funcțiile de vicepreședinte al PDL la nivel național și de președinte al PDL Buzău, spunând a luat această decizie în urma reuniunilor PDL care au avut loc sâmbătă la Brașov, unde el afirmase că, prin hotărârile pe care le-a luat, „PDL a creat un monstru numit USL”.

El a spus că la ședința Colegiului Director lărgit al PDL a avut o „poziție fermă” la care nu poate renunța și că în urma afirmațiilor sale a fost criticat de Emil Boc și de „anumiți politicieni din Ardeal”.

„Eu ma pot lupta cu Victor Ponta, mă pot bate cu Elena Udrea, mă pot bate cu Traian Băsescu, dar nu pot să mă bat cu colegii mei din partid. Acesta este motivul pentru care am decis să fac acest pas. Voi rămâne membru al PDL, partid în care sunt de 15 ani, pentru că eu nu cunosc alt partid. Voi face parte din echipa de campanie a domnului Predoiu și mă voi implica în tot ceea ce înseamna viața politică a PDl din postura de simplu membru și de deputat”, a declarat Cezar Preda.

Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Brașov, la ședința Colegiului Director lărgit al partidului, că „prin deciziile dure luate pentru țară PDL a adus la guvernare o echipă PSD-PNL capabilă să restaureze România”.

„Contractul cu tot ceea ce a însemnat guvernarea 2008-2012 se încheie aici pentru că PDL a lansat un proiect nou pentru România, un proiect al responsabilității și al echilibrului guvernării pentru că noi am făcut ce trebuie pentru țară, dar am creat și un monstru, am adus pe deciziile dure luate pentru țară o echipă de guvernare PSD-PNL capabilă să restaureze România. Ceea ce se întâmplă în România e restaurație, iar o guvernare nu poate să procedeze așa”, spunea Cezar Preda la reuniunea de la Brașov, de la care primarul Emil Boc a lipsit.

Întrebat despre absența lui Boc de la întrunirea de la Brașov, Preda spunea că Emil Boc este „un om care a primit enorm de la PDL”: „Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, și nu PDL, cum de fapt și alții consideră că ei și-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce dorește. L-am respectat, îl respect și îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu”.

Cezar Preda se află la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzău.

În 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepreședinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este președinte al filialei județene Buzău a PDL.

În decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al PDL și de cea de președinte al organizației județene a partidului, în urma rezultatelor slabe obținute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare.

„Rezultatul de la Buzău, modul în care au ales buzoienii în 9 decembrie mă determină să-mi dau demisia de onoare din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, precum și din cea de președinte al organizației județene Buzău a PDL. Cred că Alianța România Dreaptă trebuie să intre, în ansamblu, într-o profundă reorganizare și omogenizare, astfel încât să devină cea mai importantă și credibilă forță de opoziție din România”, spunea Cezar Preda

Patru zile mai târziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că este conștient de fapul că e ultima oară când i „se tolerează o atitudine individualistă”.

„Am revenit asupra deciziei de demisie la solicitarea președintelui Vasile Blaga și a celorlalți colegi care mi-au reproșat că am luat o decizie fără să-i consult. Eu le-am spus că am fost extraordinar de supărat pe mine, pe organizația mea, pe trădările primarilor și am luat o decizie în consecință, iar partidul mi-a spus: «Avem nevoie de tine în continuare». Și președintele Vasile Blaga mi-a spus expres să revin. Sunt conștient de faptul că e ultima oară când mi se tolerează o atitudine individualistă”, declara Cezar Preda în 14 decembrie 2012.

La alegerile din 2012, Cezar Preda a candidat în Colegiul 7 Buzău pentru Camera Deputaților, clasându-se pe locul doi, după candidatul USL, Marcel Ciolacu. Preda a obținut 18,74% din voturi, iar contracandidatul său 65,19%. În urma redistribuirii, Cezar Preda a obținut un nou mandat de deputat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...