Cezar Preda: PDL trebuie să introducă moțiune de cenzură la începutul lunii iunie

Cezar Preda: PDL trebuie să introducă moțiune de cenzură la începutul lunii iunie
Publicat: 26/05/2012, 13:09
Actualizat: 26/05/2012, 16:02

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, moțiune de cenzură, el acuzând „intervenția brutală în jusiție” a Cabinetului Ponta și prezența în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine și de probitate morală.

„Având în vedere intervenția brutală în justiția română a guvernării Ponta-Antonescu, prin apărarea pușcăriabililor și prin introducerea în Executivul României a oamenilor cu grave probleme de imagine și de probitate morală, PDL trebuie să introducă imediat moțiune de cenzură. Aceasta trebuie introdusă în Parlament la începutul lunii iunie și românii să primească răspuns de la Guvern de ce ne întoarcem înapoi la pedeserismul din anii 2000”, a spus Cezar Preda, președinte al organizației Buzău a PDL.

Prin această moțiune, românii „trebuie să vadă”, potrivit lui Preda, că există un partid care nu a intervenit în justiție și care dorește ca cetățenii României să beneficieze de dreptate și de apărarea tuturor drepturilor.

Întrebat la ce se referă când acuză intervenția brutală a guvernării în justiție, Cezar Preda a precizat că are în vedere ce s-a întâmplat la Inspectoratul de Stat în Construcții, la subiectul numirii lui Șerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, dar și la faptul există „oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri”, el dându-l ca exemplu de Daniel Constantin.

Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcții (ISC) din cauza „comportamentului” său, șeful instituției luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunțat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituției din procesul „Trofeul Calității” al fostului premier Adrian Năstase.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la Inspectoratul de Stat în Construcții, de unde au ridicat documente.

Acțiunea procurorilor a fost declanșată după ce ISC a trimis instanței supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în „Trofeul calității”, pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

ISC a depus, marți, la dosarul „Trofeul calității”, un document semnat de șeful instituției, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituția nu se constituie parte civilă în această cauză. În acest sens, ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a concluzionat că, în urma organizării evenimentului denumit „Trofeul Calității în Construcții”, în bugetul instituției nu a fost înregistrat vreun prejudiciu.

Vicepreședintele PDL Monica Macovei a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta a creat „o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iștii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase”, ea arătând că demiterea șefului ISC este „insuficientă”.

Macovei a mai spus că tot din schemă ar putea face parte o mișcare, care ar urma să fie făcută în următoarea perioadă, și anume numirea lui Șerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, Macovei precizând că acesta este avocatul senatorului PSD Cătălin Voicu.

PDL i-a cerut premierului Victor Ponta să-l demită de urgență pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru grave incompatibilități, considerând că ministrul este vândut lui Dan Voiculescu, care are interese la Ministerul Agriculturii, a declarat miercuri deputatul PDL Stelian Fuia.

Daniel Constantin a fost ales în anul 2010 la conducerea PC, fiind lansat de Dan Voiculescu, atunci când acesta s-a retras formal din linia întâi a partidului. Până să fie ales în această funcție, Constantin nu s-a remarcat în viața politică.

Ascensiunea politică a lui Constantin este datorată sprijinului președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. De altfel, și deciziile, mutările și negocierile politice ale PC sunt atribuite lui Voiculescu, Daniel Constantin fiind considerat mai mult un lider de fațadă, dar cu potențial politic, având în vedere tinerețea sa.

Relația dintre Constantin și Voiculescu trece și în plan financiar. Potrivit declarației de avere a lui Voiculescu, acesta l-a împrumutat pe Constantin cu suma de 295.000 de euro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală