Cezar Preda: Ține de Elena Udrea să iasă din duplicitate, să decidă: PDL sau Mișcarea Populară

Cezar Preda: Ține de Elena Udrea să iasă din duplicitate, să decidă: PDL sau Mișcarea Populară
Publicat: 02/08/2013, 15:49
Actualizat: 28/07/2014, 17:20

Vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că ține de Elena Udrea să iasă din duplicitate și să decidă dacă rămîne în PDL sau pleacă la Mișcarea Populară, arătând că Udrea nu este previzibilă și că este important să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii.

Cezar Preda a spus, la RFI, că atitudinea critică a Elenei Udrea la adresa partidului este din cauza pierderii alegerilor interne. „Poziționarea colegei mele vine și dintr-o frustrare a pierderii alegerilor interne, unde a obținut un rezultat foarte bun, dar eu am crezut că poate să depășească și cred în continuare că poate să depășească acest lucru”, a precizat Preda, adăugând că „de departe se vede că nu poate să urmărească cineva decât o agendă personală, nu mai există o agendă de țară, mai ales în Opoziție acum, lovind în propriul tău partid”.

El a arătat că dacă Elena Udrea iese din dublicitate este o problemă care ține de ea, dar important este să se limpezească apele. „Dacă domnia sa iese din această duplicitate și se poziționează ori în interiorul Partidului Democrat Liberal și adversarul principal este USL sau se poziționează în Mișcarea Populară și atunci din când în când mai atacă și partidul, poate-l mai rupe și mai fac membri… este o problemă care ține de domnia sa”, a spus el.

„Sincer să vă spun, eu nu pot să văd exact ce va face doamna Udrea, nu este previzibilă în asemenea chestiuni. Domnul președinte Traian Băsescu și-a exprimat poziția față de PDL, s-a despărțit, am înțeles că se va implica foarte mult în Mișcarea Populară. E foarte bine câteodată că apele se limpezesc, indiferent de ce se întâmplă, indiferent de ce susținere are PDL, de ce susținere are Mișcarea Populară și alte forțe de dreapta la electoratul român. Important este să se limpezească apele, pentru că oamenilor nu le plac duplicitarii, nu le plac cei care sunt și-n căruță și-n teleguță, sunt și-așa și-așa”, a mai spus Preda.

El a adăugat că speră „din tot sufletul ca aceste chestiuni să se stingă”, dar, „așa cum toată lumea știe, depinde foarte mult și de ceea ce vor să facă și domnul președinte Traian Băsescu și oamenii care l-au susținut și-l susțin din interiorul Mișcării Populare”.