Cine este noul președinte al ICCJ. Iohannis a semnat decretul

Cine este noul președinte al ICCJ. Iohannis a semnat decretul
Publicat: 14/09/2016, 15:47

La data de 9 septembrie Secția de judecători a CSM a votat în unanimitate pentru propunerea Iuliei Tarcea în funcția de președinte al instanței supreme. Iulia Tarcea a fost vicepreședinte al ÎCCJ dar și judecătorul care a asigurat interimatul la conducerea instanței supreme după plecarea Liviei Stanciu.

„Mi-am propus multe și numai de bune intenții. Recunosc că acum am emoții. Am un proiect de management, este evident una dintre soluțiile pentru depunerea candidaturii”, a declarat jurnaliștilor Iulia Tarcea înainte de intervul de la CSM.

Postul a rămas vacant după ce Livia Stanciu, fostul președinte al instanței supreme, a cerut eliberarea din funcție prin pensionare, ulterior preluând funcția de judecător al Curții Constituționale.

„Ca vicepreședinte al ÎCCJ, am făcut echipă bună cu fostul președinte, am avut relație excelentă cu celălalt vicepreședinte. Am avut o bună relație cu președinții de secție. Am reusit să creez o bună relație între președinții secțiilor și între secții. Am condus toate completele de 5 judecători în materie civilă. Am reușit să creez un sistem funcțional de comunicare între cele trei secții”, le-a spus Iulia Tarcea judecătorilor din CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase