Cine va fi șeful partidului lui Traian Băsescu

Cine va fi șeful partidului lui Traian Băsescu
Publicat: 22/07/2013, 20:17
Actualizat: 19/03/2015, 14:33

Partidul pe care președintele Traian Băsescu a anunțat că îl va susține, chiar dacă nu îi va deveni membru, după încheierea mandatului la Cotroceni va fi condus, la start, de un fost consilier prezidențial. Este vorba de Eugen Tomac, ales deputat în diaspora sub sigla PDL, dar care a demisionat zilele trecute din partidul lui Vasile Blaga.

„Confirm că mâine vom depune actele la tribunal pentru înființarea partidului. Deocamdată, până la congres, am fost ales de colegi și voi conduce comitetul Inițiativa Națională. Sunt propus de echipă să o coordonez până punem pe picioare partidul”, a explicat Eugen Tomac pentru gândul.

Deputatul originar din Republica Moldova a evitat însă să dea detalii atât despre ceilalți lideri ai noului partid, dar și despre planurile sale la vârful Mișcării Populare. „Mâine voi prezenta echipa. Nu pot să dau în acest monent mai multe detalii, a spus Tomac.

Ultima ieșire publică a deputatului, chiar înainte de a-și da demisia, a fost împreeună cu președintele, fiind inclus în delegația acestuia în vizita la Chișinău.

În centrul imaginii, Eugen Tomac este flancat de purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, și de senatorul PDL Richard Badea. Sursa: Contul de Facebook al susținătorilor lui Traian Băsescu

La 31 de ani, Eugen Tomac este parlamentar din 2012, singurul democrat-liberal care și-a câștigat atunci colegiul, anterior fiind unul dintre tinerii promovați de Traian Băsescu, pe filiera PDL. Cooptat în echipa de consilieri de la Cotroceni înainte de a deveni deputat, Eugen Tomac a fost numit mai întâi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în 2009, după instalarea PDL la putere, apoi transferat, în 2010, în subordonarea directă a lui Emil Boc la Guvern , ca șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

La rândul său, tânărul consilier de stat a susținut-o intens pe Elena Băsesvu în 2009, în Republica Moldova, pentru a câștiga voturile românilor la alegerile europarlamentare la care candida ca independent.

La momentul demisiei din PDL, Tomac era prim-vicepreședinte al filialei diaspora, iar la Congresul din 23 martie a susținut-o pe Elena Udrea pentru șefia partidului. „Mi-am înaintat astăzi demisia din PDL. Mă alătur unui proiect politic nou, cu ale cărui obiective coincid în totalitate și proiectele mele. Consider că România are acum nevoie acum de un suflu nou în politică și de o altă opțiune pentru viitor”, și-a justificat el vineri retragerea din PDL.

La sfârșitul lunii iunie, președintele Fundației Mișcarea Populară, Marian Preda, a anunțat, după o întâlnire cu liderii județeni ai organizației, la vila de prorocol Lac 1, la care a participat și șeful statului, că partidul omonim urmează să se înființeze în luna iulie, având deja cele 25.000 de semnături necesare.

Intenția declarată este participarea noii formațiuni la europarlamentare în 2014. „Participarea la europarlamentare, n.red.) este unul dintre motivele pentru care vrem să înregistrăm partidul mai repede. Am avut discuții cu diverse persoane”, a adăugat Marian Preda, fără a nominaliza însă pe nimeni.

Anterior, șefia Mișcării Populare i s-a propus europarlamentarului Cristian Preda, care nu a făcut însă, pentru moment acest pas.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului