VIDEO | Ciolacu, despre vaccinarea obligatorie: Exclus ca eu vreodată să susțin vaccinarea obligatorie, dar nevaccinații vor avea anumite lucruri de respectat

Publicat: 01/12/2021, 22:35
Actualizat: 01/12/2021, 23:07

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la România TV, că este exclus ca el să susțină vaccinarea obligatorie, dar a precizat că cei care nu se vaccinează vor avea de respectat anumite decizii.

„Exclus ca eu vreodată să susțin vaccinarea obligatorie! Președinta Comisiei Europene are dreptul la opinie, dar cred că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Fiecare trebuie să decidă, e dreptul fiecăruia”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că persoanele care refuză să se vaccineze vor avea parte de anumite restricții pe care vor trebui să le respecte.

„Eu m-am vaccinat de trei ori. Sunt la fel de sănătos. Cel care nu se vaccinează trebuie să respecte și dreptul meu la viață. El va avea anumite lucruri de respectat”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea ca cei care au condus Ministerul Sănătății pe timpul pandemiei să răspundă pentru incompetența de care au dat dovadă și pentru sutele de decese survenite din pricina măsurilor prost aplicate pentru limitarea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Sper ca cei care au fost responsabili în Ministerul Sănătății până acum să răspundă pentru decesele care au fost. Și incompetența duce la moarte, nu doar corupția. Credeți că uit ce e în depozit la Unifarm? Am memorie de lungă durată… Vor trebui să răspundă pentru ceea ce a fost”, a precizat el.

Ciolacu a afirmat că a transmis un mesaj actorilor politici să facă un pas în spate și să nu își mai dea cu părerea despre pandemia de Covid-19. Acest atribut să rămână în sarcina specialiștilor.

„Am făcut un apel la oamenii politici. Să ne dăm mai puțin cu părerea despre pandemie și să îi lăsăm pe cei avizați. Vedem unde s-a ajuns. Trebuie să înțelegem că politicienii trebuie să facă un pas înapoi. Abordarea corectă e ca profesorul Rafila este ce e rău la vaccinare și ce este bine. Decizia îmi aparține mie, după ce sunt informat corect”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Ursula von der Leyen consideră că este nevoie de o discuție la nivelul tuturor statelor membre pentru a stabili cum se poate încuraja și eventual impune obligativitatea vaccinării în interiorul UE, în contextul în care aproximativ o treime dintre europeni nu au nici măcar o doză anti-COVID administrată.

„(O decizie privind obligativitatea vaccinării ) este strict de competența statelor membre, prin urmare, ținând cont de acest lucru, nu este locul meu să fac orice fel de recomandare. Dacă mă întrebați care este poziția mea personală, în urmă cu doi sau trei ani nu aș fi crezut că voi fi vreodată martoră la ceea ce vedem în prezent, că aveam această pandemie oribilă, avem disponibile vaccinuri, vaccinuri care salvează vieți, dar această nu sunt folosite în mod adecvat peste tot și, prin urmare, acest lucru costă, duce la un enorm cost de sănătate”, a spus Ursula von der Leyen.

Prin urmare cred că este de înțeles și corect să fie purtată această discuție acum, cum putem să încurajăm și eventual să ne gândim la obligativitatea vaccinării în interiorul UE. Este nevoie de discuții, este nevoie de o abordare comună, dar este o discuție care cred că trebuie purtată”, a răspuns președinta CE.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată