Ciolacu: Nu consider oportună o eventuală suspendare a preşedintelui României. Guvern interimar avem, afară a început să ningă, nu avem buget pe anul viitor

Ciolacu: Nu consider oportună o eventuală suspendare a preşedintelui României. Guvern interimar avem, afară a început să ningă, nu avem buget pe anul viitor
Publicat: 08/12/2020, 11:48
Actualizat: 08/12/2020, 11:49

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că cel mai potrivit pentru funcția de premier este Alexandru Rafila, dar social-democraţii nu au susţinere pentru această propunere. În plus, el crede că nu e oportună suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Domnul Rafila este cea mai buna persoană, cea mai competentă pentru a ocupa funcţia de premier”, a spus Marcel Ciolacu, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ciolacu spune că formaţiunea pe care o conduce nu se gândeşte la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu: Nu e oportună suspendarea. Guvern interimar avem, afară ninge

„Nu cred că e oportun un astfel de demers, într-o asemenea criză, să demarăm suspendarea preşedintelui, vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate.

Guvern interimar avem, afară a început să ningă, avem ATI toate pline, nu avem buget pe anul viitor, îl avem pe Cîţu care împrumută zilnic miliarde, nu ştim pentru ce”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care au votat cu PSD la alegerile parlamentare din 6 decembrie

„Cred că e un moment de cumpănă şi al politicienilor, şi al românilor. Noi me menţinem linia noastră şi părerea că România are nevoie de un guvern de oameni competenţi cu soluţii urgente pentru adevăratele probleme”, a transmis Ciolacu.

„Avem pregătite în agendă mai multe discuţii, înainte de întâlnirea de la Cotroceni. Dacă ţinem cont de votul de duminică al românilor, preşedintele ar trebui să cheme PSD, după cum se prefigurează, partidul cu cele mai multe mandate de parlamentar, şi să ia act de propunerea PSD, în persoana domnului Rafila”, susţine Marcel Ciolacu.

Cât despre gestul premierului Ludovic Orban de a-și da demisia, şeful PSD a declarat că „Nu numai că a fost incompetent, dar acum e şi inconştient domnul Orban prin această demisie (…) Noi nu ştim nici rezultatele oficiale.

Eu cred că e o supărare a lui Orban. S-a supărat, şi-a luat jucăriile şi a plecat acasă”, a comentat social-democratul.