Ciolacu: Nu subestimați capacitatea PSD de a purta negocieri și de a crea o nouă majoritate

Redactor:
Alexandru Costea
Ciolacu: Nu subestimați capacitatea PSD de a purta negocieri și de a crea o nouă majoritate
Marcel Ciolacu a declarat, marți, că trebuie depusă o moțiune de cenzură prin care să demită Guvernul pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi. Președintele interimar al PSD avertizează că partidul are capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară.

„Nu cred că în acest moment PSD nu are creionat un program politic, un program de guvernare. Asta nu înseamnă că excludem să nu facă acest lucru PSD și viitoarea alianță. După cum bine știți noi suntem minoritari în Parlament, de asta nu înțeleg de ce există această evitare a Parlamentului, unde PSD este în continuare minoritar. Există o majoritate, care a și dat un guvern românilor. Din punctul meu de vedere, mai bine nu l-ar fi dat. Dar nu poți să nu pui o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal, indiferent de costuri. Vă rog mult, nu subestimați capacitatea și a mea personală și a colegilor mei, de a purta negocieri și de a crea o nouă majoritate”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Parlament, după ședința Comitetului Executiv.

Ciolacu a declarat că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni și tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenția Executivului de a schimba legile electorale. El a mai spus că vicepremierul Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

Inchide