Cioloș se întâlnește cu PNL, după ce PSD a amenințat că îi taie din puteri

Cioloș se întâlnește cu PNL, după ce PSD a amenințat că îi taie din puteri
Publicat: 21/06/2016, 13:57
Actualizat: 31/10/2016, 18:36

Liberalii au criticat, prin vocea copreședintelui Alina Gorghiu, intenția PSD, ALDE și UNPR de a reduce puterile Guvernului pe perioada vacanței parlamentare. „Acești oameni se întrec pe ei înșiși în iresponsabilitate. Acum flutură altă amenințare îndreptată împotriva Guvernului Cioloș: restrângerea posibilității de a guverna pe timpul vacanței parlamentare”, a declarat Gorghiu săptămâna trecută.

Reacția copreședintelui PNL vine după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au convenit să elimine din legea de abilitare „acele ordonanțe pe care noi nu credem că Guvernul trebuie să aibă abilitatea să le emită”. „Colegii mei au spus și azi că în acel proiect de lege Guvernul a pus foarte multe năzbâtii”, a mai spus Liviu Dragnea. Drept urmare, în urma declarațiilor liderului PSD, comisia juridică a Senatului a amânat dezbaterea proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, cerând ministrului delegat pentru relația cu Parlamentul „un material scris din care să rezulte la fiecare lege organică care se modifică ce prevederi sunt cerute a fi modificate prin ordonanță”.

„Guvernul va acționa în limita mandatului acordat de Parlament pentru a emite ordonanțe în perioada vacanței parlamentare”, a fost și reacția premierulului Dacian Cioloș. El mai a anunțat că va prezenta Parlamentului detaliile, informațiile și argumentele care stau la baza domeniilor în care a cerut abilitare.

Un alt punct pe agenda discuțiilor dintre liderii PNL și prim-ministrul Dacian Cioloș va fi depolitizarea administrației publice, în contextul în care liberalii au acuzat implicarea mai multor prefecți și șefi din deconcentrate în campania electorală pentru alegerile locale. Totodată, liberalii vor să știe stadiul pachetului legislativ privind reforma administrației publice, anunțat de Guvern la începutul anului, și despre care premierul Cioloș a spus că va fi făcut public după alegerile locale.

Liderii PNL vor aborda în cadrul întâlnirii cu șeful executivului și situația investițiilor publice, nivelul actual în comparație cu estimările făcute de Guvern la preluarea mandatului. În acest context se va discuta și despre stadiul absorbției fondurilor europene, unul dintre marile eșecuri ale actualului executiv, din cauza căruia ministrul de resort a fost schimbat din funcție.

Un alt punct pe agenda discuțiilor va fi și situația ministrului agriculturii, Achim Irimescu, cel împotriva căruia Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută o moțiune simplă prin care îi cere demisia. „În general, atunci când trece o moțiune, cu tot sprijinul pe care îl dau Guvernului, este cazul să fie schimbat ministrul”, a declarat atunci Alina Gorghiu.

PNL a deschis lista de oferte pentru miniștrii lui Cioloș

Săptămâna trecută, PNL deschidea lista de oferte pentru miniștrii lui Cioloș, prin vocea copreședintelui Alina Gorghiu care declara că „doi, trei” dintre miniștrii Cabinetului Cioloș vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în PNL, afirmând că are trei preferințe, însă va trebui să discute cu aceștia.

„Cei care vor performa în acest guvern în continuare sunt bineveniți în PNL și vreo doi, trei dintre miniștrii Cabinetului Cioloș chiar cred că vor fi viitori parlamentari ai PNL sau vor veni în PNL. Mi-aș dori, nu există nici un fel de discuție. Dorința este mai veche. Am spus că vom deschide partidul pentru cei care performează în executiv. Eu am vreo două trei preferințe în acest cabinet, dar am să discut”, a afirmat Alina Gorghiu.

Întrebată dacă Borc și Cioloș ar putea fi premieri dacă se înscriu în PNL, copreședintele PNL a afirmat zâmbind că și Dragoș Pâslaru ar putea fi amintit.

„Domnul Pâslaru, domnul… nu mai știu numele miniștrilor că aș fi spus vreo patru, cinci. Orice este posibil, numai că în momentul acesta avem ușor alte priorități. Avem de făcut niște majorități la nivelul CJ și este important ca toți colegii noștri să se concentreze pe această agendă, după care va trebui să ne apucăm de împrospătarea programului de guvernare și vom găsi și resursa pentru desemnarea primului ministru”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația