Cîțu: PSD+ALDE au distrus sectorul Industrie, după ce au falsificat bugetul și rectificarea bugetară

Redactor:
Politic
Cîțu: PSD+ALDE au distrus sectorul Industrie, după ce au falsificat bugetul și rectificarea bugetară
Liderul senatorilor PNL Florin Cîțu a acuzat coaliția PSD-ALDE că a distrus sectorul industrie, iar datele INS de trei luni încoace arată o scădere a producției industriale. Liberalul a precizat că aceasta e dovada furtului PSD-ALDE, însă vor răspunde toți pentru aceste acțiuni.

„PSD+ALDE au distrus sectorul Industrie! INS a publicat trei luni la rând de scădere a producției industriale. Coaliția PSD+ALDE a furat banii destintati investițiilor și i-a băgat în propriile buzunare. După aceea a falsificat bugetul și rectificarea bugetară pentru a ascunde o parte din dezastru. Doar o parte pentru că tot a rămas o gaură de 10.4 miliarde lei”, a scris Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul senatorilor PNL a reamintit despre efectele OUG 114, supracciza la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, taxa pe stâlp și TVA defalcat care se adaugă la „furtul PSD+ALDE”.

„La furtul PSD+ALDE se adaugă efectele OUG 114, supraaccizei la combustibil, supratraxarea contractelor part-time, taxa pe stâlp II, TVA defalcat, etc, etc etc. Acesta este rezultatul guvernării PSD+ALDE și nu mai poate fi ascuns de INS. Să fie clar. Aceasta este dovadă furtului PSD+ALDE. Avem și dovada că au fasificat datele oficiale”, a completat senatorul PNL.

Liberalul a avertizat că vor răspunde toți pentru că „au îngropat industria”.

„Răspund toți. Tot guvernul, secretarii de stat, președinte Curtea de Conturi, conducere CNSP și toți cei care au girat falsificarea datelor pentru a susține jaful PSD+ALDE. Toți cei care au închis ochii în schimbul unei sinecuri deși rolul lor era să-i protejeze pe români de furtul PSD+ALDE din banul public. Au îngropat industria dar vor plăti pentru asta”, a conchis Cîțu.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a scăzut în iunie atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 6,6%, respectiv cu 4,1%, informează INS.

În luna iunie 2019, producția industrială a scăzut față de luna precedentă cu 7,0% ca serie brută și cu 1,0% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Inchide