Ciucu: Balamucul de la Universitate, organizat de Firea, v-a costat 385.000 euro

Ciucu: Balamucul de la Universitate, organizat de Firea, v-a costat 385.000 euro
Publicat: 10/05/2017, 18:54
Actualizat: 26/03/2019, 00:50

„Balamucul de la Universitate, organizat de PMB, primar Gabriela Firea, v-a costat 385.000 Euro. Atunci când m-am opus în Consiliul General adoptării procedurii simplificate de achiziții publice, exact astfel de achiziții dubioase am vrut să evităm. Anunț neclar, cu doar 3 săptămâni înainte de eveniment. Așa ne va toca bugetul încă trei ani de zile. Q.E.D. Rețineți tactica, dăm bugete imense la instituții din subordine pe care le controlăm prin interpuși, care fac ce le zicem noi, nu ceea ce le-ar dicta misiunea lor și rațiunea pentru care au fost înființate. Ați dat banii aceștia, cca. 385.000, pentru o hărmălaie cu obiectiv neclar, inutilă. Nu ducem lipsă de concerte în București, nu văd de ce trebuie că Primăria să risipească, astfel, banii. În fine… tipic Firea. Mă tot gândesc la o soluție fezabilă și constituțională că să o oprim”, a scris pe pagina sa de Facebook, consilier PNL în Consiliul General al Capitalei, Ciprian Ciucu.

Precizările sale vin după ce mai mulți studenți ai Facultății de Istorie au protestat, marți, nemulțumiți de zgomotul produs de concertele organizate în Piața Universității cu ocazia Zilei Europei.

În februarie, profesorii facultății au trimis o scrisoare primarului Capitalei, în care solicitau interzicerea activităților sonore.

„În astfel de condiții trebuie să ne desfășurăm cursurile la Facultatea de Istorie. Concertele continuă în Piața Universității iar răspunsul oficial de la Primăria Municipiului București întârzie să apară”, a fost comentariul unor imagini postate pe pagina de Facebook a Facultății de Istorie din cadrul Universității București.

În luna februarie, profesorii de la Facultatea de Istorie a Universității București i-au trimis primarului general al Capitalei o scrisoare deschisă, prin care solicitau interzicerea activităților sonore în Piața Universității, în timpul săptămânii, fiind deranjați de evenimentele care se desfășoară în zonă.

„Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8-16 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe. De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8-19 și sâmbăta 8-14. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de „Festivalul Iubirii”, organizat în acest moment în Piața Universității. Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat”, se arată în scrisoarea profesorilor.

Semnatarii scrisorii cereau interzicerea activităților desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00.

În replică, Primăria Capitalei susține că în Piața Universității au mai fost asemenea activități, însă nu au fost reclamații.

„Menționăm faptul ca evenimentul «București este Europa – 10 ani de la integrarea României in Uniunea Europeana», dedicat Zilei Europei este organizat de Primăria Capitalei în parteneriat cu Institutul European. Locația respectivă a fost solicitată de Institutul European din România, care a dorit să marcheze printr-un eveniment special Ziua Europei. De asemenea, menționăm că astfel de manifestari cultural-artistice au mai fost organizate în locație, neîntâmpinând reclamații. Vă asiguram de toată disponibilitatea noastra, vom ține cont de doleanțele instituției și vom încerca să remediem eventualele neajunsuri”, a transmis Primăria Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?