Clotilde Armand se plânge că Nicușor Dan nu a fost ales în nicio comisie CGMB. Ce ofertă au făcut liberalii

Clotilde Armand se plânge că Nicușor Dan nu a fost ales în nicio comisie CGMB. Ce ofertă au făcut liberalii
Publicat: 07/07/2016, 23:18
Actualizat: 08/07/2016, 10:33

”În aceeași zi în care consilierii majorității PSD-UNPR-ALDE îi alegeau drept viceprimari pe avocatul lui Gigi Becali, Aurelian Bădulescu, și pe starul filmelor XXX, „Tudy” Ionescu, partidele clientelare s-au coalizat la votul din Consiliul General al Capitalei în așa fel încât Nicușor Dan nu a fost ales în nicio comisie de specialitate. Nicușor Dan, cel care a fost votat de 30% dintre bucureșteni la alegerile locale și este probabil cel mai competent dintre membrii Consiliului General al Capitalei în chestiunile legate de administrația publică, a fost penalizat pentru curajul de a denunța sistemul corupt transpartinic din România și din primăriile din București. Partidele clientelare PSD și PNL și sateliții lor UNPR, ALDE și PMP s-au speriat probabil că prezența lui Nicușor Dan în comisiile de Patrimoniu sau Utilități ar fi deranjat afacerile foarte profitabile făcute de funcționarii Primăriei Capitalei, sub oblăduirea consilierilor locali”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ea a subliniat că ceea ce s-a întâmplat la votul din Consiliul General este ilegal, pentru că USB nu a obținut numărul de membri la care avea dreptul conform ponderii sale în Consiliu, după cum ilegal este și fapul ca un consilier local să nu fie reprezentat în nicio comisie.

”Tocmai de aceea vom contesta acest vot și vom cere modificarea comisiilor de specialitate”, a anunțat Clotilde Armand.

Pe de altă parte, liberalii, prin vocea lui Ciprian Ciucu, a susținut că ”majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicușor Dan peste tot și omul nu a mai prins nicio comisie”.

”Am vorbit cu colegii din PNL și noi considerăm că este absurd ca un consilier general să nu fie în nicio comisie. Este o situație fără precedent, din punctul nostru de vedere trebuie găsită rapid o modalitate legală pentru ca Nicușor Dan să fie membru în comisiile în care își dorește. Reprezintă partidul care a ieșit pe locul doi la alegeri și trebuie să fie lăsat să reprezinte cetățenii. Dacă va fi nevoie, sper să nu fie, voi face apel la colegii din PNL să-i cedeze locul în cel puțin într-o comisie în care-și dorește să fie, știu sigur că una dintre ele este cea de patrimoniu”, a precizat Ciucu.

El a adăugat ulterior că PNL a cerut în sedința publică, prin liderul de grup, ca la următoarea ședință să existe un proiect de Hotărâre de Consiliu care să rezolve acestă situație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase