Contramanifestații PSD după protestele pentru un vot corect în diaspora. Brașov, primul oraș unde activiștii de partid s-au întâlnit față în față cu protestatarii

Brașovenii au ieșit în stradă duminică pentru UN VOT CORECT ÎN TURUL DOI

Peste 200 de persoane au participat, duminică, la Brașov, la un miting împotriva lui Victor Ponta și de solidaritate cu românii din diaspora, iar simultan alți 300 de simpatizanți ai PSD au ieșit în stradă, între cele două tabere și jandarmi având loc îmbrânceli, două persoane fiind duse la Poliție.

Primarul Brașovului, George Scripcaru (PDL), s-a delimitat de acțiunea de protest anti-Ponta și a spus că primăria a dat autorizație de miting, explicând pentru gândul că cei care au strigat împotriva lui Ponta astăzi, protestau împotriva lui Traian Băsescu și Emil Boc în 2012.

Participanții la mitingul pro-vot au început să se adune, duminică, începând cu ora 13.00, pe trotuarul din fața sediului Prefecturii Brașov. Acțiunea a început cu intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!”,  după care s-au scandat lozinci precum „Jos Ponta”, „Jos labele de pe justiție, „Vrem vot corect”, „Jos Guvernul”.

VIDEO: Florin Negruțiu, Gândul

Ulterior, pe trotuarul de vizavi, s-au strâns aproximativ 300 de simpatizanți ai PSD, strigând „Ponta președinte”.

Cele câteva sute de PSD-iști purtau pancarte pe care scria „Vrem un președinte ortodox”, „Nu vreau un străin președinte”, „Iohannis=Tokes” sau „Ardealul pământ românesc”

La fața locului s-au deplasat câteva zeci de jandarmi care au format un cordon despărțitor între cele două tabere.

La un moment dat, între participanții la cele două mitinguri și jandarmi au avut loc mai multe îmbrânceli.

VIDEO: Florin Negruțiu, Gândul

Potrivit jandarmilor, două persoane a fost duse la Poliție, pentru audieri, după ce s-au manifestat violent în timpul mitingurilor.

Unul dintre protestatatari a fost ridicat de jandarmi.

Foto: Adrian Popescu

Foto: Adrian Popescu

Foto: Adrian Popescu

Inchide