Cu cât se vor mări pensiile. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Cu cât se vor mări pensiile. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, premierul României
Publicat: 03/10/2022, 18:11
Actualizat: 03/10/2022, 18:12

Premierul Nicolae Ciucă a explicat, după ședința biroului permanent a PNL, că liberalii au discutat despre mărirea pensiilor în viitorul apropiat, dar și despre procentul cu care ar urma să se majoreze veniturile pensionarilor.

”Am discutat şi în PNL procentul cu care putem creşte pensiile, trebuie să fie acela prin care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea şi să venim cu acele propuneri care într-adevăr sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă după şedinţa conducerii PNL.

Se pare că discuțiile despre creșterea pensiilor ajung la un numitor comun, Ministrul Muncii, Marius Budăi, declarând recent că pensiile ”trebuie să crească de la 1 ianuarie”.

„Important este că ne-am înţeles, în coaliţie, suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023. Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români. Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%.”, a spus Marius Budăi, la Antena 3 CNN.

Nicolae Ciucă, despre majorarea salariului minim

De asemenea, premierul a mai spus că ”PNL a venit inclusiv cu propunerea aceea de scutire de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei”.

”Nu s-a întâmplat pentru că ea produce efecte în lanţ şi practic se aplică pe tot sistemul de pensii. Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, discutăm pe cifre concrete, ca să nu vorbim de tot felul de ipoteze care nu fac altceva decât induc aşteptări şi amăgire ulterior, că nu se pot realiza”, a spus premierul, după ce a fost întrebat care este motivul pentru carer nu s-a concretizat această măsură.

Totodată, premierul a menționat majorarea salariului minim la 3.000 de lei, despre care Nicolae Ciucă a spus că ”a fost făcută de către noi toţi, pentru că s-au ghidat după ceea ce putem face din punct de vedere al bugetului, asta putem să ne permitem”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase