Cristian Andrei
05.07.2012
Politică

Cum a ajuns generalul american Wesley Clark consilierul lui Victor Ponta

Cum a ajuns generalul american Wesley Clark consilierul lui Victor Ponta
Anunțul a fost făcut în această seară...

Generalul American în rezervă Wesley Clark, fost comandant NATO și candidat la Casa Albă, a devenit de astăzi consilierul premierului Victor Ponta. Primul-ministru a dezvăluit că s-a întâlnit cu generalul Clark într-o vizită pe care care a efectuat-o la Viena.

„Printr-o cunoștință comună, a fost un noroc extraordinar, ne-am întâlnit și astăzi a venit în România. Este o mare oportunitate, generalul Clark este un extraordinar economist, este implicat la nivelulcel mai înalt în strategii economice, este un om pe care orice l-ar vrea, iar un prim-ministru nu ar rata o asemenea ocazie. I-am promis că vom rezolva rapid criza politică și că vom avea în continuare o justiție independentă”, a declarat la Antena 3 Ponta.

Generalul va fi consilier onorific, nu va fi plătit și nu va participa la ședințele de guvern.

„Am avut discuții cu premierul, pot veni cu o experiență importantă. Cred că voi putea atrage investitori și creșterea economică a României. Știm că există o revoluție energetică în desfășurare în lume, iar în România există un potențial al carburilor, există surse de apă care pot produce energie. Consider că România poate deveni un principal exportator de energie”, a spus generalul Clark.
Generalul Clark a condus campania din 1999 a NATO de bombardare a obiectivelor sârbești din Kosovo și a fost unul dintre primii critici ai războiului SUA din Irak.

Inchide