Cum are de gând ministrul Remus Pricopie să diversifice activitățile școlare. Discuțiile despre Facebook – o posibilitate

Cum are de gând ministrul Remus Pricopie să diversifice activitățile școlare. Discuțiile despre Facebook - o posibilitate
Publicat: 08/03/2013, 15:16
Actualizat: 27/03/2019, 17:01

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, își dorește „diversificarea activităților educative”, precizând că în școli și-ar putea găsi locul și teatrul, filmele românești, sportul și discuțiile despre internet și Facebook, corelate cu partea educativă.

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a participat, vineri, la prima parte a dezbaterii „Nu vă uitați copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău”, organizată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), la Palatul Parlamentului.

În acest context, Remus Pricopie a spus că în domeniul educației lipsesc cercetările. „Nu avem suficiente cercetări în spațiul românesc pentru a realiza dacă o politică publică este benefică sau nu. Nu avem suficiente cercetări să vedem ce le lipsește copiilor. Am câteva surprize pentru ei, dar una dintre surprize este aceea a diversificării activităților educative. De ce să nu facem teatru în școli? De ce să nu aducem filmele românești care sunt ecranizări ale unor opere literare, pe care profesorii de limba română le solicită la clasă? (…) De ce să nu facem mai mult sport? De ce să nu avem discuții despre internet și educație, despre Facebook și educație, despre lucrurile bune și cele mai puțin bune? De ce să nu antrenăm copiii noștri să facă mai bine față riscurilor?”, a spus Remus Pricopie.

El a amintit despre un „un proiect mai vechi”, dar care este de actualitate. „Există un manual realizat de niște organizații: «Educația pentru risc». Acest manual sau acest tip de lecții trebuie să fie reluate și cuprinse în școli. Copiii trebuie să înțeleagă că, pe măsură ce cresc, au mult mai multe opțiuni, dar au și mult mai multe riscuri”, a spus Pricopie, vorbind despre „riscul de a fuma, de a consuma alcool și riscul de consum de droguri”.

Totodată, Remus Pricopie a spus că toți cei implicați în educația copiilor ar trebui să semneze un acord. „Să vedem cum mass-media ar putea să contribuie. Cum CNA ar putea să contribuie? Ce anume ar trebui să facă profesorii?”.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) organizează, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea „Nu vă uitați copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău”, la care a participat și ministrul Educației, Remus Pricopie. La eveniment sunt prezenți și specialiști din domeniul sănătății și ai educației, reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor de părinți și ai ONG-urilor care desfășoară activități în domeniul educației nonformale și reprezentanți ai unor radiodifuzori care difuzează programe pentru copii.

Dezbaterea „Nu vă uitați copiii la TV – Vezi ce vede copilul tău”, organizată vineri, vine după alte două dezbateri organizate de CNA – „Audiovizualul între ficțiune și realitate”, care a avut loc pe 1 martie, și „Libertatea de exprimare – drept fundamental sau absolut?” (pe 8 februarie).

Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiția online „Interesul public mai presus de gustul publicului”, al cărei scop este „de a evalua necesitatea îmbunătățirii unor prevederi ale legislației audiovizualului pentru o definire mai clară a noțiunii de interes public în programele de televiziune și de radio”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
VIDEO. Paula Seling, apariție de senzație pe străzile Parisului: "Câți artiști pot face asta? Respect"
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...