Cum decodează Băsescu mesajul de amenințare al lui Coldea. Cui îi era adresată pilda lui Iuda

Cum decodează Băsescu mesajul de amenințare al lui Coldea. Cui îi era adresată pilda lui Iuda
Publicat: 06/04/2018, 22:57
Actualizat: 26/03/2019, 18:08

„Eu cred că Ghiță a sărit în piscină și piscina n-avea apă. Nu-l viza pe Ghiță, nici pe Morar. Dacă viza pe cineva, îl viza pe Dragomir. Poate fi o variantă, dar cred că cel mai tare viza rețeaua proprie, ofițeri cu care a lucrat, procurori, judecători care au ascultat ordine. Dacă noi credem că Florian Coldea a fost geniul rău și a gândit singur toate lucruile astea, trebuie să fim copii. Aici a fost o echipă. Ghiță s-a băgat și el în seamă și stă în casă la Belgrad. Să rămână pe poziții și ei să continue să condamne pentru că ei au o misiune sacră”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

„Nu l-am văzut atât de des pe cât crede lumea (n.r. pe Florian Coldea), dar are același calapod cu … Mihaela Nicola. Putem presupune că e PR-ul doamnei Mihaela Nicola. Avertismentul n-a fost către Ghiță, Morar, ci oamenii cu care el a lucra”, a mai completat Băsescu.

După audierea din Comisia SRI, Florian Coldea a spus că trădării vor avea soarta lui Iuda: „Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a putut fi reparat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, același lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal și fără pic de rușine. Ba mai mult, chiar par să își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare și protecție a statului român. Poate ar fi bine cu toții să reflectăm la acest episod biblic și la altfel de personaje”, a spus Florian Coldea, fost adjunct SRI.

La scurt timp, Sebastian Ghiță a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că se simte amenințat.

„Mă simt vizat și mă simt amenințat. O să vorbesc cu avocații, nici nu știu ce să fac, ce măsuri de protecție să-mi iau, ați văzut ce s-a întâmplat in Londra, ce au facut serviciile rusești. E evident o amenințare la adresa mea și mă tem, de aceea am și fugit din România (..) că așa se gândește >(..) Astăzi văd că public, nu pe ascuns, sunt amenințat cu moartea”, a declarat Sebastian Ghiță, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase