Cum propune USL să fie desemnat premierul. „Numirea lui Ungureanu a făcut parte din numirea șoferului”

Redactor:
Cristian Andrei
Cum propune USL să fie desemnat premierul. „Numirea lui Ungureanu a făcut parte din numirea șoferului”
Președintele este obligat să desemneze premierul propus de alianța care câștigă peste 50% din mandate sau să desemneze premierul de la partidul cu cele mai multe mandate, sunt propunerile USL pentru viitoarea Constituție.

Președintele este obligat să desemneze premierul propus de alianța care câștigă la alegeri peste 50% din mandate sau să desemneze premierul de la partidul cu cele mai multe mandate, sunt propunerile USL pentru viitoarea Constituție.

„Așteptările de la viitorul președinte este de a citi cu bună credință Constituția. Dacă un partid, alianță ia peste 50% atunci președintele este obligat să desemneze persoana nominalizată. Dacă nu ia nimeni peste 50% președintele trebuie să desemneze un premier de la partidul cu cele mai multe mandate, dacă nu să desemneze formațiunea de pe locul doi”, a afirmat senatorul PSD Dan Șova.

El l-a criticat pe Vasile Blaga pentru că nu și-a asumat rolul de viitor premier în cazul în care ARD câștigă alegerile.

„Numirea lui Ungureanu face parte din numirea șoferului, trebuie să numești un om politic, foarte rar numești un tehnocrat. Am rămas uimit de răspunsul neinspirat al domnului Blaga că are o listă de premieri, înseamnă că spune neforțat de nimeni că nu este capabil să fie premier. Mă aștept ca PDL să spună că propunerea de premier este președintele partidului, ce face președintele partidului păzește poarta partidului”, a precizat Șova.

 

Inchide