Cum s-a văzut pe Facebook-ul Opoziției lansarea candidatului Victor Ponta

Redactor:
Diana Marcu
Cum s-a văzut pe Facebook-ul Opoziției lansarea candidatului Victor Ponta

Președintele PMP, Elena Udrea, a scris că lansarea grandioasă arată de fapt disprețul față de oamenii de rând, care așteaptă locuri de muncă, nu spectacole pe stadioane. Ea a mai spus că acest gen de evenimente îi amintește de liderul nord-coreean.

„Să ai o așa lansare arată disprețul pe care îl ai față de oamenii care așteaptă locuri de muncă și să guvernezi bine țara, nu să te lansezi pe un stadion. (…) Domnul Victor Ponta se lansează precum liderul nord-coreean”, a scris pe Facebook Elena Udrea, președinte PMP.

„De mult nu am văzut ceva mai penibil, lipsit de responsabilitate și decență decât lansarea de astăzi a candidatului Victor Viorel Ponta. A blocat Bucureștiul, aducând din țară 1.000 de autocare cu 70.000 de oameni, și a organizat o manifestare ale cărei costuri întrec orice imaginație: 2 milioane de euro. Adică 8,8 milioane de lei, 10.884 de pensii medii, 9.783 de salarii minime pe economie, 210.000 de alocații pentru copii sau 536.000 de abecedare. Asta în condițiile în care a început anul școlar, iar copiii de clasa I nu au avut abecedare.
Totul pentru a potoli setea de imagine și adulație a lui Victor Ponta, acest Kim Jong Un al României.
O astfel de lansare nu poate fi sortită decât dezastrului și respingerii din partea populației”, a postat candidata PMP la prezidențiale pe rețeaua de socializare.

Postarea Elenei Udrea, însoțită de imagine care avansa suma de 2 milioane de euro drept cost al manifestației de pe Arena Națională, a fost distribuită de 3569 de persoane.

Și Monica Macovei a reacționat într-o postare pe Facebook, în care l-a numit pe Victor Ponta „Micul Ceaușescu”. Mai mult, Macovei, care și-a lansat duminică candidatura la alegerile prezidențiale, i-a făcut acestuia și o urare în stilul festivist, așa cum înainte de ’89 primea fostul președinte comunist.

Bucureștiul e paralizat, într-o zi de sâmbătă, pentru că micul Ceaușescu ține să își serbeze ziua pe Stadionul Național. Un sfert din oraș blocat ca pe vremuri, la 23 August. (…) Mărețe realizări îi urăm tovarașului Victor Ponta, iubit conducator și fiu al patriei, fierbinte și adâncă recunoștință pentru toate cele ce le faci pentru noi!”, a scris Monica Macovei, pe contul său de Facebook.

Într-o altă postare, adresată lui Ponta, Macovei întreabă cât a costat „paranghelia de la Arena Națională și din banii cui s-a plătit”.

Postarea a fost însoțită de o fotografie care suprindea în paralel imagini de la o manifestație omagială dedicată lui Ceaușescu și de la lansarea candidaturii lui Ponta, de la Arena Națională.

„Grandioasa lansare a campaniei lui Ponta într-o țară sărăcită de corupție este obscenă. Acum vedem unde se duc banii țării și unde se vor duce și după alegeri dacă Ponta va câștiga: la baronii PSD.

Întrebare pentru Ponta: Cât a costat paranghelia de azi de la Arena Națională și din banii cui s-a plătit?”. Postarea a strâns peste 2000 de distribuiri.

Inchide