Daea, noi omagii aduse oii: Oaia a descoperit înălțimile și le-a înnobilat, ciobanii își lasă casele crescute din smântână

Daea, noi omagii aduse oii: Oaia a descoperit înălțimile și le-a înnobilat, ciobanii își lasă casele crescute din smântână
Publicat: 18/11/2017, 16:08
Actualizat: 25/03/2019, 23:53

„Am avut inspirația să aduc lângă mine oameni cu suflet, oameni cu dragoste, oameni cu dăruire, oameni care nu cântăresc efortul, chiar dacă este continuu și nu cântăresc decât privirea fiecărui producător care așteaptă răspunsul de la cei ce îi cârmuiesc astăzi. Noi, aflați în Guvernul României, să le întindem mâna de sprijin pentru ca ei să poată rămâne verticali pe terenurile înclinate, uneori rar atinse sau deloc de către piciorul omului, dar oaia a descoperit. A descoperit înălțimile și le-a înnobilat. Noi, prin acest gest, prin acest pas încrustăm în activitatea zilnică răspunsul la întrebarea „încotro?”. Și răspund: în direcția pe care dumneavoastră ne-ați indicat-o, în direcția în care dumneavoastră ați mers, dragi crescători de ovine, în direcția în care dumneavoastră v-ați format aici în această frumaosă zonă a țării, cu cel mai curat simț al patriotismului, al dragostei de țară, al respectului față de oameni și al griji față de pământul strămoșesc”, le-a spus Petre Daea crescătorilor de ovine, adunați la Prefectura din Sibiu.

Petre Daea a vorbit despre crescătorii de oi, care pleacă „în pribegia câștigului” și își lasă „casele frumoase crescute din smântână, brânză și lapte”.

„Suntem la început de drum (…) de a împleti interesele locale cu cele ale acelora care pleacă de acasă în pribegia câștigului, dar mai mult decât atât, în dragostea pentru creșterea animalelor. Vorbesc aici despre crescătorii de ovine care își părăsesc casele frumoase crescute din smântână, din brânză, din lapte, din lână, din carne, din piei, cu sudoarea minții și cu bătăturile palmelor (…). Spuneam că suntem la început de drum pentru că avem multe de făcut pentru acest animal care astăzi se valorifică greu, ieftin și din nefericire rar și mă bucur și îi felicit pe toți cei care au înțeles că la începutul acestui drum trebuie să ne strângem mâinile și să ne privim fețele pentru a înțelege că suntem împreună și a face ceea ce trebuie pentru a rămâne împreună”, a declarat Petre Daea.

„Dacă în 1908 ați făcut telemeaua de Sibiu, în 2017 semnați actul de naștere al acesteia pentru a vă face cunoscuți și a scoate de pe piața țării pe cei care se ascund în spatele unei asemenea rețete, denaturând valoarea și uneori înșlelând consumatorul”, a mai spus Daea.

Ministrul a anunțat că luni va ajunge la București dosarul crescătorilor de oi din Sibiu, urmând ca solicitarea lor de a avea un însemn pentru „telemea de Sibiu” să intre în procedură de aprobare, pentru ca falșii producători să dispară de pe piață.

„Sunt scăpări în domeniu. Au fost și sunt oameni care falsifică produsul, care în goana pentru câștig, se dezbracă de haina de respect care trebuie păstrată tot timpul, indiferent unde ne aflăm. Eu sunt obligat prin lege să fac ce am făcut azi, dar am chemarea dragostei de țară și de locuri, am dorința să fac ceea ce dumneavoastră îmi cereți, chiar dacă nu îmi spuneți, dar din priviri vă înțeleg perfect. Am dat mâna azi cu mulți sibieni în piață, toți spuneau că este bine, dar am înțeles în privirile lor că era îndemnul la mai bine și că sunt multe lucruri de făcut pe care trebuie să le realizăm împreună”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Petre Daea a lansat sâmbătă, la Sibiu, campaniei „Alege oaia”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte