• Publicat:
Politică

Dan Barna, la „Marius Tucă Show”: Nu am nicio legătură cu vreun serviciu secret / Revizuirea Constituției trebuie să includă modul de funcționare al CCR / Nu exclud candidat comun cu PNL la Primăria Capitalei – VIDEO

Președintele USR Dan Barna, invitat la „Marius Tucă Show".

VIDEO – Dan Barna la „Marius Tucă Show”, partea a 2-a:

20:35 Dan Barna: Nu am absolut nicio legătură cu vreun serviciu secret

Dan Barna a declarat că nu are niciun fel de legătură cu vreun serviciu secret, în contextul discuțiilor din spațiul public cu privire la relațiile unor membri USR sau PLUS.

„Absolut niciuna, nu am absolut nicio legătură cu vreun serviciu secret. Aud pe la spate, cine al cui e. E pur și simplu o întrebare pentru că oamenii nu mai au încredere că cineva poate veni să se apuce de lucruri bune. Practic Alianța USR PLUS a arătat că se poate. Eu am o gândire antreprenorială”, a declarat Barna.

Citește continuarea…

20:22 Dan Barna, despre ce ar trebui să conțină revizuirea Constituției: Funcționarea CCR

Barna a afirmat, în emisiunea Marius Tuca Show, cu privire la reviziuirea Constituției, că aceasta ar trebui să conțină, pe lângă inițiativa „Fără penali”, și modalitatea în care funcționează Curtea Constituțională a României.

Citește continuarea…

20:11 Despre succesul moțiunii de cenzură: Există în continuare discuții

Liderul USR a declarat că la această oră încă se duc negocieri pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar în cazul în care aceasta va fi un succes o variantă este guvernul interimar, care să conducă țara fără să dea ordonanțe.

„O să fiu foarte pragmatic. Există în continuare discuții. Încercăm să strângem semnăturile necesare. Nu e ușor. După plecarea lui Dragnea majoritatea a mai prins sânge în obraji. Dacă vom reuși să trimitem acest Guvern acasă sunt două variante clare – fie un guvern fără PSD, susținut parlamentar, fie varianta unui guvern interimar, un guvern care să conducă țara fără să dea OUG, prin care să mergem în cel mai rău caz la anticipate. Guvern interimar și e numit altcineva premier interimar”, a declarat Dan Barna.

Partidele de Opoziție au anunțat că vor depune o moțiune de cenzură la adresa actualului guvern PSD-ALDE.

Potrivit unor surse politice, textul moțiunii e aproape gata și va fi depus marți sau miercuri, în Parlament.

19:58 USR nu exclude un candidat comun cu PNL la Primăria Capitalei

Președintele USR Dan Barna a declarat, la emisiunea „Marius Tuca Show”, că nu este exclusă varianta unui candidat comun cu PNL pentru Primăria Capitalei, spunând că important este ca Bucureștiul să scape de Gabriela Firea.

„Candidat comun cu PNL la Primărie?

Dan Barna: S-ar putea să ajungem acolo. Un primaries cu toți candidații de pe dreapta. Dacă PNL ar fi admis atunci, probabil Nicușor Dan ar fi fost acum primar al Capitalei”

Citește continuarea…

19:52 Despre prezidențiale: Luăm în calcul un tandem. Un partid – candidatul la prezidențiale, altul – premierul

Liderul USR Dan Barna a declarat, la Marius Tuca Show, că își va asuma opțiunea de prezidențiabil, dacă USR și PLUS vor ajunge la această concluzie. Mai mult, Barba susține că cele două partide vor merge, cel mai probabil, cu un tandem prezidențiabil- premier.

„Sunt niște decizii pe care o să le iau împreună cu colegii mei. Mai sunt nuanțe importante. Pentru mine proiectul personal e ca USR să se stabilizeze în poziția de partid consistent care va trăi pe termen lung în România. Miza pentru mine e ca această structură în care mi-am investit timp să merite. Ca să merite și să rămână în picioare trebuie consolidat. Opțiunea la care vom ajunge mi-o voi asuma. Dacă vom decide că cea mai bună opțiune e Dacian Cioloș o voi susține”, a declarat Barna.

Citește continuarea…

19:33 Dan Barna: Cu această majoritate parlamentară nu se poate guverna pe bune

Liderul USR Dan Barna a declarat că formațiunea sa nu renunță la anticipate, dar ele pot fi organizate în același timp cu alegerile locale, iar legat de guvernare, aceasta nu se poate îndeplini azi, decât dacă cineva ar permite controlul unei „majorități toxice”.

Citește continuarea…

19:26 Despre declarațiile lui Orban privind impozitarea în IT: A fost un teribilism

Liderul USR a declarat, la emisiunea Marius Tuca Show, că declarația liderului PNL Ludovic Orban legat de impozitarea din domeniul IT a fost „un teribilism” și nu este o măsură susținută de formațiunea pe care o conduce.

Citește continuarea…

19:18 Dan Barna, despre prezidențiale: Nu pot să confirm candidatura mea. Sigur vom avea candidat

Președintele USR a declarat că nu poate confirma dacă va fi prezidențiabilul USR PLUS, dar în mod sigur va exista un candidat propriu.

Întrebat dacă va fi candidat la prezidențiale, Dan Barna a spus: „Nu pot să confirm acest lucru. Eu confirm faptul cert că Alianța USR PLUS va avea un candidat cert la alegerile prezidențiale. Am spus de când am fost ales președinte USR că USR va avea candidați la toat ciclurile electorale”.

Citește continuarea…

VIDEO – Pronosticul lui Barna pentru scorul USR la următoarele alegeri: 

Știrea inițială:

Președintele USR Dan Barna este în direct la „Marius Tucă Show”, începând cu ora 19.00. Emisiunea va fi transmisă pe gandul.info și mediafax.ro

Care sunt cele mai vehiculate nume pentru prezidențiabilul USR PLUS?

Va fi Dacian Cioloș sau Dan Barna candidatul la alegerile prezidențiale?

Cine va fi premier, dacă Opoziția preia guvernarea?

Sunt câteva întrebări la care va răspunde Dan Barna, președintele USR, începând cu ora 19.00, într-o emisiune LIVE „Marius Tucă Show”, transmisă pe gandul.info și mediafax.ro.

Foto: Mediafax Foto

 

Inchide