Dăncilă, despre portofoliul de la Justiție: Voi discuta cu Iohannis imediat ce ajunge la Guvern

Redactor:
Alexandru Costea
Dăncilă, despre portofoliul de la Justiție: Voi discuta cu Iohannis imediat ce ajunge la Guvern
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va suna pe președintele Klaus Iohannis și speră ca acesta să înțeleagă că este vorba despre o decizie politică în ceea ce privește portofoliul de la Ministerul Justiției.

„Eu consider că e bine să mergem pe această variantă. Voi discuta cu președintele. Imediat ce ajung la Guvern, voi avea o discuție telefonică cu președintele și îi voi spune de remanieri. Sper să aibă o atitudine bună având în vedere că deținem Președinția rotativă a Consiliului UE. Președintele trebuie să dea dovadă de responsabilitate, că e decizia premierului și să înțeleagă că trebuie să fie o bună colaborare”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Cmitetului Executiv Național PSD.

Premierul a precizat că miercuri va avea o discuție și cu ministrul Justiției Tudorel Toader, pentru a vedea dacă acesta acceptă sau nu să demisioneze.

„Astăzi am să am o discuție cu domnul Toader. E normal să o avem. Vom vedea ce decizie va lua domnul Toader”, a completat Viorica Dăncilă.

Premierul nu a explicat însă ce se va întâmpla dacă Tudorel Toader refuză să-și dea demisia.

Inchide