Dăncilă, după afirmația lui Iohannis privindu-l pe Ponta: Nu Iohannis trebuie să mă aprecieze | Am văzut c-a prins glas. Un moment de o aroganță monstruoasă | Despre expresia „ghinion” a președintelui: N-a râs nimeni. Mandatul dumneavoastră este o glumă

Redactor:
Politic
Dăncilă, după afirmația lui Iohannis privindu-l pe Ponta: Nu Iohannis trebuie să mă aprecieze | Am văzut c-a prins glas. Un moment de o aroganță monstruoasă | Despre expresia „ghinion” a președintelui: N-a râs nimeni. Mandatul dumneavoastră este o glumă
Președintele PSD Viorica Dăncilă a reiterat, miercuri seară, după refuzul lui Klaus Iohannis de a purta o dezbatere publică, că o confruntare de programe între candidații la alegerile prezidențiale este absolut necesară, catalogând conferința de presă "un moment de o aroganță monstruoasă".

„Am văzut în aceasă seară că Iohannis a prins glas, am văzut probabil singura conferință de presă din mandatul său de președinte, un moment de o aorganță monstruoasă, un moment de dispreț pentru români. Am văzut cum un un președinte ne spune că singura sa realizare este că a dat jos un Guvern ales prin vot legitim (…) Pentru o țară normală, este normală să existe o dezbatere directă, o confruntare de programe între cei care cer votul românilor. În 2014, Iohannis ne spune textual că o dezbatere este absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în 5 ani de mandat cu principiile și convingerile lui dacă acum ne spune că românii nu mai merită această dezbatere”, a declarat Viorica Dăncilă.

Reacția candidatului PSD la alegerile prezidențiale vine după ce Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”. El a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

Dăncilă, după afirmația lui Iohannis privindu-l pe Ponta: Nu Iohannis trebuie să mă aprecieze

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seară, după ce Klaus Iohannis a afirmat că Victor Ponta a fost un politician rezonabil comparativ cu liderul PSD, că nu șeful statului trebuie să o aprecieze, ci românii.

„Klaus Iohannis face niște aprecieri pe care mulți nu le mai iau în seamă. Pe mine nu trebuie să mă aprecieze Iohannis, ci românii, pentru lucrurile pe care eu le-am făcut ca prim-ministru. Am văzut aprecierea lui Iohannis, nu a respectat deciziile CCR privind numirea miniștrilor interimari, a boicotat guvernarea, a venit cu informații false referitoare la Guvernul Dăncilă, a vorbit de o guvernare dezastruoasă. Dacă să crești salarii și pensii, să aduci economia la nivelul cel mai de sus înseamnă o guvernare dezastruoasă înseamnă că dânsul ori e de rea credință, ori nu a fost informat corect”, a declarat Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat fiind de reporterul MEDIAFAX de ce în urmă cu patru ani vorbea despre aroganța lui Victor Ponta și acum refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, că fostul lider PSD era un politician rezonabil în comparație cu actualul lider social democrat. „Diferența este destul de mare l-am acuzat atunci pe Victor Ponta de comportament antidemocratic și pot să spun că, în comparație cu Dăncilă, Ponta a fost un politician rezonabil. Greu de comparat, sigur stilurile lor sunt foarte diferite. Atunci la ce m-am referit a fost la aroganță- el și-a trimis echipa de campanie peste ai mei și a venit cu pretenții nenegociabile, facem 4 dezbateri, zilele și despre ce se discută. Am acceptat totuși două dezbateri care drept să vă spun pe mine nu m-au ajutat și pe el nici atât, asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri. Lucrurile sunt diferite, PSD s-a schimbat mult în rău de atunci și eu nu m-am schimbat mult în rău, ci în bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Dăncilă, despre expresia „ghinion” a lui Iohannis: N-a râs nimeni. Mandatul dumneavoastră este o glumă

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, după ce Klaus Iohannis că expresia „ghinion”, referitor la casele sale, este folosită acum într-o notă glumeață, că nu a râs nimeni la această glumă, catalogând mandatul președintelui drept „o glumă”.

„N-a râs nimeni la această glumă, cu casaele, doar dumneavoastră le râdeți românilor în față. Mandatul dumneavoastră este o glumă, domnule președinte”, a replicat Viorica Dăncilă.

Replica prezidențiabilului PSD vine după ce președintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la șansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alți profesori, spunând „ghinion!” că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeață.

„Acea declarație a fost interpretată, dar între timp costat că este o sintagmă folosită într-o notă glumeață. Nu a fost intenția mea, sper că nu s-a simțit nimeni jignit”, a spus Klaus Iohannis.

 

Inchide