Dăncilă: Guvernul a sfidat bunele practici democratice, prin modificarea legii înainte de alegeri

Redactor:
Diana Grigore
Dăncilă: Guvernul a sfidat bunele practici democratice, prin modificarea legii  înainte de alegeri
Fostul premier Viorica Dăncilă a scris, miercuri, pe Facebook, că e un demers corect al PSD-ului depunerea unei moțiuni de cenzură, deoarece Guvernul Orban „a încălcat bunele practici democratice", prin modificarea legii electorale înainte cu patru luni de alegeri.

„E corect și logic ca PSD să depună moțiune de cenzură după ce Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. Acest guvern a sfidat bunele practici democratice, operând modificări importante cu 4 luni înaintea alegerilor locale, doar fiindcă își imaginează că obține astfel avantaje electorale. O asemenea încălcare a principiilor democratice trebuie să primească un răspuns politic adecvat gravității sale”, a sscris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

PSD a anunțat că va depune joi moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului, în contextul în care Cabinetul Orban și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

Inchide