Dăncilă îi răspunde lui Cioloș, legat de Plumb și Nica: Să analizeze activitatea lui

Dăncilă îi răspunde lui Cioloș, legat de Plumb și Nica: Să analizeze activitatea lui
Publicat: 16/08/2019, 14:07

Întrebată la Iași despre faptul că liderii USR-PLUS au criticat propunerile PSD pentru comisar european, Dăncilă a răspuns: „Eu cred că domnul Cioloș trebuie să își facă o analiză a activității dumnealui de când a fost comisar european pe agricultură și dezvoltare rurală și să vadă cum a gestionat acest portofoliu și care au fost beneficiile pentru România și atunci o să îi răspund și eu domnului Cioloș și domnului Barna”.

În opinia președintelui PSD, aceste critici fac rău țării.

„Încă nu au înțeles (Cioloș și Barba – n.r.) că lupta politică trebuie să fie aici, în România și nu trebuie să externalizeze această luptă, pentru că acest lucru nu face decât să aducă o imagine negativă pentru România. Dacă într-adevăr sunt buni români și vor să avem o imagine bună pe plan extern, să vină pe luptă politică aici în țară, nu pe posturile de comisari. Trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate. (…) Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu alte nominalizări”, a adăugat Dăncilă.

Președintele PLUS Dacian Cioloș și liderul USR Dan Barna au scris, pe Facebook, că propunerile Guvernului pentru postul de comisar european, Dan Nica și Rovana Plumb, nu sunt potrivite pentru că nu ar respecta rigorile de integritate ale funcției de comisar european, având probleme cu Justiția.

Liderul PLUS Dacian Cioloș, a scris, miercuri, pe Facebook că nu există argumente pentru a susține cele două propuneri ale Guvernului pentru postul de comisar european.

„Dan Nica și Rovana Plumb l-au susținut pe Liviu Dragnea în discursul său antieuropean, i-au justificat lupta împotriva justiției și a statului de drept și i-au acoperit afaceri penale precum >. Cei doi nu au cum să respecte rigorile de integritate ale funcției de comisar european, pe care le cunosc foarte bine”, mai arată mesajul fostului premier.

Cioloș a adăugat că Guvernul PSD „se va face de râs” și va fi forțat să vină cu alte nominalizări.

Președintele USR Dan Barna susținea că „problemele PSD” privind justiția nu s-au terminat în momentul condamnării lui Liviu Dragnea.

„Propunerile de comisar ale PSD – Dan Nica și Rovana Plumb – arată exact motivul pentru care acest partid nu mai trebuie să guverneze sau să reprezinte România în Europa. Cele două propuneri ne arată încă o dată, dacă mai era nevoie, că problemele PSD-ului cu Justiția și integritatea nu au început și nu s-au terminat cu condamnarea lui Liviu Dragnea. Și Rovana Plumb, și Dan Nica au fost implicați în dosare grave de corupție. Amândoi au fost protejați de colegii de partid și amândoi s-au sustras, astfel, urmăririi penale”, a reacționat liderul USR Dan Barna.

Totodată, Barna a caracterizat propunerea celor doi parlamentari PSD la funcția de comisari europeni, „o bătaie de joc”.

Reacțiile celor doi președinți ai Alianței USR-PLUS au venit în contextul în care, potrivit unor surse politice, europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica ar fi fost propuși de Guvernul României pentru funcția de comisar european în noul Executiv de la Bruxelles.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase