Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Nu văd niciun motiv să demisionez. De ce nu a mers premierul la Cotroceni

Dăncilă îi răspunde lui Iohannis: Nu văd niciun motiv să demisionez. De ce nu a mers premierul la Cotroceni
Publicat: 28/04/2018, 09:24

„Nu văd niciun motiv pentru care să demisionez. Nu aș putea spune că mă afectează, dar este un gest și o declarație care nu își avea rostul acum acest mod de lucru poate duce la o slăbire a încrederii in plan extern ți nu trebuia făcut. Dincolo de supărări și frustrări trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

De asemenea, premierula declarat că nu avea nevoie de mandat pentru a se deplasa în Israel și că declarațiile președintelui cu privire la anumite „înțelegeri secrete cu evreii” sunt revoltătoare și îngrijorătoare.

„Sunt convinsă că s-a aflat pentru că atitudinea domnului președinte nu a pus într-o lumină proastă președintele sau premierul, aprecierile sunt la nivel național și acest lucru nu trebuie să se întâmple. Am fost concentrată pe întâlnirile pe care le-am avut și am privit vizita ca pe un lucru bun pentru România. Din păcate domnul președinte nu a înțeles acest lucru, nu a înțeles că am fost în Israel și nu aveam nevoie de mandat, am fost în Israel pentru a avea anumite acorduri pe dezvoltare economică. Vizita și întâlnirea cu premierul israelian a fost axată mai mult pe componenta economică . Am vorbit despre investiții, spitale, medicină și o ședință de guven comună în iulie a acestui an. Nu am fost pentru interese personale, așa cum a lăsat să se înțeleagă domnul președinte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la România Tv.

Întrebată cum comentează întrebările președintelui cu privire la anumite „înțelegeri cu evreii”, Dăncilă a afirmat: „Este îngrijorător și revoltător. Întâlnirile au avut loc la nivel înalt și ca să vii cu asemenea afirmații este total nepotrivit, ca să folosesc un cuvânt elegant”.

Legat de memorandumul adoptat în ședința de Guvern, privind mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, premierul spune că a procedat corect deoarece era nevoie de o platformă de discuție în baza căreia să fie consultat și președintele.

Dăncilă explică de ce nu a mers la Cotroceni: Președintele mă chema ca la școală. Sunt premier

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că a refuzat să onoreze invitația președintelui la Cotroceni deoarece a văzut declarațiile șefului statului care arătau ca și cum era chemat un elev la școală.

„Și înainte aprecierile și modul de exprimare ale președintelui m-au jignit și de aceea nu am mers la Cotroceni. Am încercat să păstrez echilibrul, să am o bună colaborare, am sunat pentru a-i comunica președintelui, era într-o întrunire. Am comunciat că nu o să mă prezint la Cotroceni, am sperat ca președintele să sune să discutam, dar reacția a fost una publică”, a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Liviu Dragnea spune că premierul Viorica Dăncilă nu are să-și dea demisia așa cum i-a cerut președintele Klaus Iohannis.

„Doar atâta spun, nu are de ce să-și dea demisia și are suportul nostru”, a spus Liviu Dragnea.

Șeful PSD a respins acuzațiile președintelui Klaus Iohannis privind „secretomania” vizitei în Israel a sa și a premierului.

„N-a fost niciun fel de secretomanie. N-a fost nimic ascuns. A fost solicitare în Biroul Permanent al Camerei, s-a aprobat. Am dat și comunicat după întâlnire”, a spus Dragnea, adăugând că, în Israel, el și premierul a avut „întâlniri separate”.

„ La cine trebuia să cerem voie ca să părăsim țara?”, a mai comentat șeful PSD.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut, vineri, public demisia premierului Viorica Dăncilă, despre care a spus că nu face față poziției de prim-ministru. „Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face față poziției de prim-ministru al României și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”, a spus președintele.

Șeful statului a criticat decizia premierului de a nu veni la discuțiile pe tema conflictului Guvern-PSD-BNR, dar și adoptarea în sedința executivului a memorandumului secret privind mutarea ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă și a șefului PSD, Liviu Dragnea, are o serie de „ciudățenii”. Șeful statului a afirmat că premierul nu a avut un mandat, iar în privința lui Dragnea nu știe care sunt„dedesubturile acestei abordări”.

„Această vizită pe care o fac premierul și, se pare, președintele Camerei Deputaților, are câteva ciudățenii. Dna prim-ministru a plecat fără mandat.A vorbit doar în numele și pentru Guvern și nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunțe seara târziu înainte de plecare acest lucru, fără să anunțe agenda, fără să se știe de fapt ce caută acolo. Așa în vizită turistică poate să plece oricine oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se știe mai multe.În ceea ce privește vizita președintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo, doar după ce a ajuns acolo. Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, a spus Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Vreme aspră și azi, în România. Unde va ploua din plin
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani