Dăncilă reacționează: Opoziția fuge realmente de propria moțiune. Aceasta nu va trece

Dăncilă reacționează: Opoziția fuge realmente de propria moțiune. Aceasta nu va trece
Publicat: 02/10/2019, 21:10

„Asistăm zilele acestea la încercările jenante ale opoziției de a se organiza pentru votul moțiunii de cenzură pe care au depus-o în Parlament. După ce s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pe textul ei, acum fac tot ce e posibil să amâne votul. Noi le-am oferit ocazia de a supune moțiunea la vot cât mai repede, pentru că această stare de incertitudine și instabilitate politică are efecte la nivelul întregii societăți. Însă am avut surpriza de a constata că opoziția realmente fuge de propria moțiune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a precizat că singurul lucru pe care cei din Opoziție au reușit să îl demonstreze până acum este că nu au numărul suficient de voturi pentru moțiune. „O demonstrează cele 194 de voturi exprimate astăzi în Parlament. Vreau să fie foarte clar: nu PSD trebuie să adune voturi, Opoziția trebuie să își asigure 233 de voturi împotriva acestui Guvern și adevărul este că nu există aceste voturi. Această tărăgănare a votului chiar de către semnatarii ei arată, în același timp, cât de tare își doresc să vină la guvernare. Să înțelegem că, pentru parlamentarii opoziției, România nu „se reconstruiește” în weekend? Era prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru acest vot pe care atât de tare spun că și-l doresc? Nu erau cei din PNL aceia care voiau ca ziua de sâmbătă să fie zi lucrătoare?”, a susținut Dăncilă.

Președintele PSD i-a acuzat pe parlamentarii Opoziției de ipocrizie.

„Este uluitoare ipocrizia parlamentarilor opoziției și de-a dreptul îngrijorătoare atitudinea cu care tratează acest act – o atitudine de oameni politici amatori, care se joacă de-a moțiunea și de-a guvernarea. Plină de dispreț față de propriul electorat. Să se uite acum în ochii votanților și să le spună că în weekend nu mișcă niciun deget pentru a decide soarta țării. După un asemenea gest, stimați membri ai opoziției, nimeni nu vă mai poate crede că vă doriți sau că sunteți în stare să guvernați această țară. V-ați arătat micimea, ipocrizia și comoditatea. Ați arătat că nu sunteți preocupați de acest popor și de stabilitatea țării, că sunteți neserioși și comozi. Doar pentru că în acest weekend s-ar fi împlinit 3 zile de la citirea moțiunii, ați ales să nu o mai citiți astăzi în Parlament. Este rușinos și este împotriva intereselor țării să mențineți această stare de instabilitate din care românii au de suferit”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Premierul a reiterat ideea potrivit căreia moțiunea de cenzură nu va trece. „Oricât ați încerca să tărăgănați acest vot, moțiunea nu va trece. Oricâte tertipuri ați căuta și oricât v-ați chinui să vă creați condiții prielnice, rămâneți aceeași adunătură de interese, oportunism și ipocrizie, care nu știe, nu poate și nu vrea în mod real să guverneze această țară!”, a conchis Dăncilă.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, de la ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00, au declarat surse parlamentare, pentru Mediafax.

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
Semnele care prevestesc sfârșitul. Când moartea se apropie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului