Politic
18.09.2019
Politică

Dăncilă: Vreau să propun la ministerul Justiției tot un magistrat

Dăncilă: Vreau să propun la ministerul Justiției tot un magistrat
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri seară, că vrea să propună la portofoliul Justiției tot un magistrat, "care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților", după ce șeful statului a respins-o pe Dana Gîrbovan, președintele UNJR.

„Nu pot să spun persoana. Mi-aș dori să merg cu o persoană tot din rândul magistraților, care să înțeleagă sistemul și care să aibă multă credibilitate în rândul magistraților. De aceea am și propus-o pe Dana Gîrbovan. Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraților, nu cineva înregimentat politic, pentru că eu cred că tărie că politicul nu mai are ce căuta în justiție”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a reiterat că declarațiile Anei Birchall, referitoare la concluziile preliminare ale Grupului interministerial de muncă de la Ministerul Justiției, care nu susține funcționarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, sunt strict păreri personale.

„Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat și cu restul miniștrilor. Afirmațiile Anei Birchall sunt afirmații personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desființeze Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, care să intervină în justiție”, a completat Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcția de ministru al Justiției.

Inchide