De Ziua Unirii, PNL îi face o invitație lui Cioloș și îi transmite un sfat lui Dragnea

De Ziua Unirii, PNL îi face o invitație lui Cioloș și îi transmite un sfat lui Dragnea
Publicat: 24/01/2016, 09:35
Actualizat: 06/05/2016, 17:42

Alina Gorghiu a spus, duminică, la Iași, într-o conferință de presă, că primenirea clasei politice este obligatorie și că asta nu se poate face dacă se menține sistemul actual de vot pentru primari, într-un singur tur. Gorghiu l-a invitat pe șeful PSD Liviu Dragnea să se solidarizeze cu românii, de Ziua Unirii, și să accepte ideea alegerilor în două tururi, pentru primari.

„Avem obligația să primenim clasa politică. Cred că asta nu se poate face dacă vom merge cu încăpățânare cu același sistem de vot pentru primari, într-un singur tur. Îl invit pe liderul PSD Liviu Dragnea să fie curajos mâine (duminică – n.r.) de Ziua Unirii și să se solidarizeze cu românii, cu societatea românească, ce își dorește pentru locale competiție, legitimitate și reprezentativitate. Ziua Unirii ar fi cel mai bun moment, ca simbolistică, pentru a putea afla răspunsul că și cei de stânga acceptă ideea primenirii clasei politice”, a spus Alina Gorghiu.

Întrebată dacă există un conflict între PNL și premierul Dacian Cioloș, după ce acesta a dezaprobat varianta emiterii unei ordonanțe de urgență pe tema alegerilor locale în două tururi, Alina Gorghiu a respins această ipoteză, ea precizând că nu exclude o discuție cu premierul, după ce liberalii vor decide pașii următori pentru modificarea legislației electorale.

„În momentul în care ne vom cristaliza propunerile, nu exclud un dialog cu primul-ministru. Avem dialog cu el pe orice temă. Dacă va fi nevoie, nu vom ezita să discutăm cu premierul, nu avem vreun conflict sau polemică cu primul-ministru. Subiectul nu reprezintă o polemică nici măcar cu PSD, încercăm să găsim suport pentru a promova un lucru pe care societatea și-l dorește”, a afirmat copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că, marți, Biroul Permanent Național al PNL va lua în discuție varianta optimă pentru modificarea sistemului electoral la alegerile locale.

„Vă dau aici, la Iași, un exemplu de ipocrizie PSD. În 2008, s-a modificat legislația privind alegerile locale și s-a ajuns la alegerea președintelui CJ prin votul cu un singur tur de scrutin. Asta s-a întâmplat cu mai puțin de trei luni înainte de alegeri. Termenul invocat de Dragnea că ar fi nevoie de un an este nejustificat. Nimeni nu modifică sistemul electoral astfel încât să diminueze dreptul electoral, ci dimpotrivă. Ne punem problema extinderii acestei reprezentativități. Marți, avem BPN și sunt câteva propuneri. Unii au spus că am putea insista pe ideea asumării răspunderii în Parlament, alții au mers pe ideea sesizării Avocatului Poporului pentru a face către CCR un demers, alții au spus că va trebui să găsim acea majoritate parlamentară care să susțină acest demers. Vom analiza”, a declarat Gorghiu.

Liderul liberal a mai spus că PNL nu renunță la ideea de a avea două tururi la primării, pentru a obține o competiție electorală corectă. Gorghiu a adăugat că un primar care câșigă alegerile cu 15 la sută nu poate fi legitim și nici nu va putea obține suportul necesar pentru a demara proiecte importante pentru comunitate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ