VIDEO | Dragnea: Am câștigat zeci de milioane de lei, bani la negru, din vânzarea de legume

Publicat: 18/10/2021, 01:02
Actualizat: 18/10/2021, 01:57

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Kanal D, că a făcut zeci de milioane de lei, bani negrii, din comerțul cu legume și mai apoi cu anvelope și electrocasnice second-hand, obiecte aduse din străinătate. El a povestit peripețiile prin care trecea când alerga să câștige bani, din speculă și comerț.

Câți bani la negru ați câștigat ?

„Foarte mulți. Ca și cărăuși noi căram.. trasele erau pe Valea Oltului, Râmnicul Vâlcea, era prima opțiune, Sibiu, Mediaș, Cugir și se ajungea până în nordul țării. În general se mergea unde se auzea că prețul este bun și nu e foarte mare aglomerație în piețe. Vindeam roșii, ardei gras, vinete și gogoșari. În 89 am cărat cu socrul meu cu IMS-ul lui. Ne-am chinuit amândoi cu mașina aia.

Bani am facut, câteva zeci de mii atunci. Zeci de milioane de lei vechi. Poate sute de mii de azi. Se făceau bani mulți și toți care aveau ARO făceau bani. De asta era bătaie pe ARO, costa 400.000 de mii atunci”, a declarat Dragnea.

El a recunoscut că a profitat de degringolada de după revoluție, speculând anumite oportunități prin care a câștigat foarte mulți bani.

„Da, dar totuși să fim riguroși. Eu am păstrat tot ce avusesem de dinainte. Cam am luat Hanul Dirigenței acolo nu mai era nimic. Era o căzătură când am luat noi și da am făcut discotecă în aer liber. În hotel am făcut magazin, dar după ce am terminat să vindem anvelope. M-am dus cu câțiva prieteni în Germania, cu două microbuze și de acolo am adus de două ori, două TIR-uri cu anvelope second-hand, cu riscuri, dar am făcut bani. Totul legal, doar că atunci nu erau aceste probleme de mediu. Puteai să faci bani din comerț, dacă aveai inițiativă, foarte mulți. Aduceam frigidere, mașini de spălat, orice se aducea atunci din occident”, a precizat Dragnea.