Dragnea îl contrazice pe Toader, dar nu înțelege de ce s-a supărat Iohannis: Nu susțin propunerea ca președintele să fie exclus din numirea șefilor de parchete

Dragnea îl contrazice pe Toader, dar nu înțelege de ce s-a supărat Iohannis: Nu susțin propunerea ca președintele să fie exclus din numirea șefilor de parchete
Publicat: 24/08/2017, 18:34
Actualizat: 24/08/2017, 20:22

Solicitat să comenteze protestele de stradă generate de propunerile de modificare a legilor Justiției, Dragnea a răspuns: „Sincer, nu am înțeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea spun”.

„Marea problemă, că am înțeles că mulți sunt supărați că există și propunerea ca numirea procurorilor șefi să nu mai fie făcută de președinte, ci de CSM… Bun, e un punct de vedere. Eu nu am fost în stradă, cu toate că și eu am avut același punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul domnului Tăriceanu, susținând ideea să rămână trei entități pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunțat niște principii”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că propunerile de modificare a legilor Justiției reprezintă, practic, doar începtul unui proces „legislativ, constituțional și democratic”, în urma căruia acestea vor deveni legi.

„Trebuie să discutăm pe argumente, civilizat. Trebuie să facem în această țară un efort să gestionăm dezbateri civilizate, nu cu patimă, nu apărând interese personale”, a mai spus Dragnea.

Nu înțeleg supărarea lui Iohannis, sunt „principii”

Liderul PSD a mai spus și că propunerile de modificare a legilor Justiției, prezentate de ministrul, Tudorel Toader, reprezintă „principii”, fiind cale lungă până vor ajunge legi, el arătând, în acest context, că nu înțelege supărarea șefului statului.

„Sincer, eu nu înțeleg ce e cu atâta agitație. Am văzut grupări, instituții, s-au năpustit. Eu am înțeles că ieri au fost prezentate niște principii, propuneri, nici măcar nu au apărut proiectele de legi. E cale lungă. Am înțeles că o să trimită niște proiecte de legi la CSM, pentru un aviz, după care o să ajungă în Parlament, unde o să se dezbată. Nu trebuie omorât un om că are niște păreri, niște propuneri. Nu e vorba nici de Ordonană, nici de lege promulgată. Mie mi se pare că s-au grăbit toți, inclusiv președintele”, a spus Dragnea.
„Nu am înțeles foarte bine supărarea domnului președinte pentru că, repet, sunt niște principii aici. Nici nu vreau să mă bag în comentarii. O să avem timp și ocazii să comentăm aceste proiecte când vor ajunge în Parlament”, a adăugat Dragnea.
El a spus că nu știa în prealabil despre aceste propuneri de modificare a legilor Justiției.
Întrebat cum a reacționat atunci când le-a văzut, Dragnea a răspuns: „Eu nu reacționez. Nu mă năpustesc”.
„Noi vorbim de niște propuneri care vor deveni proiecte de legi și vor fi dezbătute în Parlament, așteptate de întreaga societate. Ca cineva, indiferent ce experiență are, să reacționeze instantaneu, după o oră, două, trei, mie mi se pare o abordare ori pur personală, ori foarte superficială”, a adăugat Dragnea.
El a arătat că despre aceste propuneri de modificare vor opina specialișii și grupurile profesionale, iar Parlamentul va analiza aceste puncte de vedere atunci când le va dezbate.
„Deci e cale lungă până se vor adopta proiectele de legi. Eu propun să fim mai calmi, să așteptăm proiectele de legi, atunci o să vedem în ce formă finală vor fi”, a spus Dragnea.
Întrebat dacă are un calendar privind dezbaterea și adoptarea acestor modificări în Parlament, Dragnea a răspuns: „Să vedem când iese avizul de la CSM. Anul acesta sigur intră în Parlament”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”