Dragnea: Nu voi rata momentul să pun căștile pe urechi la DNA, sunt curios să ascult interceptările

Dragnea: Nu voi rata momentul să pun căștile pe urechi la DNA, sunt curios să ascult interceptările
Publicat: 04/09/2013, 14:29
Actualizat: 04/02/2019, 02:17

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că este foarte curios în legătură cu procedura ascultării interceptărilor și că dorește neapărat să pună „căștile pe urechi”, pentru a vedea în ce ipostaze l-au surprins procurorii DNA în dosarul referendumului.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde studiază probele adunate de procurori în dosarul privind organizarea referendumului din 2012, că va veni ori de câte ori are timp la dispoziție pentru a studia cu atenție fiecare dovadă a anchetatorilor.

„O să ne plictisim unii cu alții, astăzi am văzut alte declarații, niște adrese între instituții și altele. Vreau să vin să studiez în fiecare oră în care pot pleca de la minister. Nu am ajuns la căști”, a spus Dragnea.

Acesta s-a arătat foarte interesat de modul în care va urma să asculte interceptările procurorilor făcute în acest dosar și a lăsat de înțeles că în acest context va fi pus în fața unui monitor și i se va da o pereche de căști.

„Nu am ajuns la căști, sunt foarte curios să văd cum se face. Evident, poți vedea interceptările și înainte, pentru că sunt transcrise. Dar nu voi rata momentul să pun căștile. Este o curiozitate. E foarte interesant să vezi cum fac alții”, a precizat Dragnea.

Președintele executiv al PSD a început să vină, de luni, la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul privind organizarea referendumului din 2012.

În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a șefului statului, fiind acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, și-ar fi folosit autoritatea și influența în scopul obținerii unei prezențe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

După ce procurorii au anunțat că îl cercetează pe Dragnea, președintele PSD, Victor Ponta, declara că el și toți membrii BPN și CExN au semnat autodenunțuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunțau că au început urmărirea penală față de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de președinți și membri ai unor secții din Teleorman, Vrancea și Gorj și 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupție precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activități legate de desfășurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea și Gorj, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.

Pe de altă parte, în 16 iulie 2013, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunț la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, un document conținând acuzațiile fiind dat publicității anterior.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția