Elena Udrea a ajuns OFICIAL președintele PMP. Ce nu s-a văzut la congresul Mișcării Populare

Publicat: 07/06/2014, 22:07
Actualizat: 08/08/2015, 17:02

„Vă mulțumesc pentru încredere. Este o onoare și o responsabilitate uriașă. Am mai mult emoții acum decât la începutul congresului. Sunteți cei mai buni, vă promit că vom schimba împreună clasa politică, vom schimba România, vom fi principalul partid în 2016”, a declarat Udrea, după ce a câștigat.

Cum vrea ea să schimbe România, a anunțat-o insistent în timpul congresului: „Vom continua proiectele președintelui Traian Băsescu”. De altfel, pe tot parcursul evenimentului, numele șefului statului a fost invocat frecvent. Chiar și atunci când a fost cântat imnul național, acesta a fost oprit chiar după strofa care se încheie cu „un nume de Traian”, în timp ce cei aproape o mie de delegați, majoritatea îmbrăcați în cămăși sau tricouri albe, au stat în picioare.

Niciunul dintre ceilalți candidați la funcția de președinte al PMP nu l-a uitat pe Traian Băsescu în discursurile de prezentare.

Daniel Funeriu l-a invocat pe șeful statului pentru a-i convinge pe delegații veniți la Congres, spunând și el că PMP va continua proiectele începute de președinte.

„Misiunea noastră politică este să continuăm ceea ce a început Traian Băsescu și asta poate fi sintetizat în trei puncte: continuarea reformei statului în justiție, educație, sănătate, fiscalitate, infrastructură — sunt cinci mari domenii ale statului care trebuie scoase din mâinile mafiilor transpartinice și întoarse către cetățean; continuarea integrării euroatlantice pe axa Londra-Washington și politica față de Republica Moldova. Misiunea liderului PMP este să dea partidului credibilitatea maximă că putem face lucrurile astea, nu pentru noi, ci pentru cetățenii României”, a spus Funeriu.

Adrian Papahagi a tunat că este nevoie de „mari politicieni, care sunt oameni plini de curaj”, sfătuindu-și colegii „să nu fie căcăcioși”. El a mai arătat că unii au ales „să se dea pe mâna unui caporal”, în loc să meargă cu „un căpitan încercat”. „Vom urma căpitanul”, a punctat Papahagi.

Dincolo de speech-urile formale, fiecare dintre candidați și-a făcut campanie până în ultimul moment. În spiritul campaniei electorale, fostul ministru al Educației, pretendent la funcția de președinte PMP, Daniel Funeriu a încercat să-și convingă colegii să-l voteze cu mere verzi. El a împărțit atât înaintea votului, cât și în timpul evenimentului, mere verzi la doamnele prezente la Parlament. De altfel, și în timp ce votarea era în plină desfășurare, Funeriu își făcea poze cu domnișoarele pe holul Parlamentului.

Merele verzi au fost vedetele congresului PMP, fiecare delegat sau invitat la eveniment mușcând cu poftă din fructele primite.

De altfel, timp de mai bine de două ore, cât a durat procedura de votare, Elena Udrea a stat în fața telefoanelor mobile și a aparatelor de fotografiat, mușcând, ocazional, și ea dintr-un măr verde.

O surpriză pentru Elena Udrea a fost și apariția unui fan înfocat, care a purtat în piept o insignă cu noua șefă PMP, dar și cu primul președinte al formațiunii, Eugen Tomac.

La ora 16.00 urma să fie anunțat rezultatul voturilor. Însă finala de la Roland Garros, dintre Simona Halep și Maria Sharapova a fost mult mai interesantă, așa că, începând cu liderii PMP și continuând cu simplii delegați, fiecare și-a căutat o sursă video pentru a urmări meciul de tenis. De altfel, și după anunțarea rezultatelor, meciul dintre Halep și Sharapova a fost difuzat pe ecranele mari din sală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu în PRO TV! Adrian Sârbu e sfâșiat de durere: Avea un simț nemaipomenit
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×