Elena Udrea: Ponta l-ar fi amenințat pe prim-adjunctul SRI că îl va concedia dacă ajunge președinte

Elena Udrea: Ponta l-ar fi amenințat pe prim-adjunctul SRI că îl va concedia dacă ajunge președinte
Publicat: 31/01/2015, 12:53

Ea a mai afirmat că i-a spus de multe ori lui George Maior, fost șef al SRI, lucruri referitoare la Coldea și la faptul că acesta dorea să dețină toată puterea.

„Păi, spre exemplu, când îi spuneam domnului Maior că dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, în realitate, și ținta este să aibă toată puterea, îmi spunea că nu este așa și mi-a garantat de foarte multe ori, ca argument, „o sa vezi, dl. Coldea își va da demisia odata cu mine, va pleca odata cu mine din acest serviciu, fiindca noi am fost aduși de Traian Băsescu și noi plecăm odată cu el”. Aș fi curioasă acum dacă domnul Maior mai susține chestia asta. Mai era un aspect pe care probabil că ar trebui să-l confirme Victor Ponta – eu l-am auzit în foarte multe locuri și a contribuit în timpul campaniei la ideea că se dorește a fi adus Klaus Iohannis, nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta și Klaus Iohannis vedem încă o dată că este foarte bine că este dl. Iohannis președinte, chiar dacă votul n-a fost neaparat pro-Iohannis, ci anti-Ponta – dar mai era un aspect… S-a spus că undeva spre ziua lui Victor Ponta, undeva spre toamnă, într-o adunare din aceasta neoficială, fiind de față și dl. Ponta, și dl. Coldea – aș mai dea si alte nume, dar nu mai sunt sigură și n-aș vrea să pun niște oameni să dezmintă eventual – domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: „Domnule general, dacă ajung președinte, căutați-vă de lucru!”. Și a continuat spunând „Și țineți cont că am curaj să spun lucrul acesta în conditiile în care încă nu am ajuns președinte”, a declarat Udrea.

Întrebată de unde știe aceste lucruri sau cine i le-a spus, Udrea a spus că le știe „de la oameni care fie au fost acolo de față, erau mai mulți, vreo cinci persoane”, refuzând însă să dea nume.

Întrebată dacă ceea ce spune este că Ponta l-a amenințat pe dl. Coldea cu concedierea, dacă va ajunge președinte, Elena Udrea a răspuns: „Da, dar asta trebuie să confirme dl. Ponta, dacă așa s-a întâmplat”.

Răspunzând unei alte întrebări, ea a apreciat că Florian Coldea a avut interesul ca Klaus Iohannis să fie președinte și a și acționat în consecință menționând că este o analiză a sa, nu „o acuzație că ar fi ceva penal”.

„Deci eu vă spun așa: că în mod cert, în opinia mea, dl. Coldea l-a susținut pe dl. Iohannis. În mod cert”, a subliniat ea.

Udrea a susținut că se va forma o altă majoritate în Parlament, „pentru că majoritățile în Parlament se pot forma și sub presiune”.

„Dacă un lider de partid are dosar penal sau poate avea dosar penal, atunci va lua ce decizie trebuie. Dacă politicienii pot fi santajați cu dosare sau au spectrul unor dosare penale deasupra capului, evident că pot lua decizia de a forma altă majoritate. Am auzit comentarii cum că Victor Ponta mai avea un suport in Maior, logic. Acum, că George Maior a plecat, mă aștept ca partenerii domnului Ponta să susțină altă majoritate, una formata în jurul PNL-ului, eventual”, a argumentat Elena Udrea.

Întrebată ce legătură este între majoritatea politică și plecarea lui George Maior de la conducerea SRI, Udrea a replicat: „Păi, v-am mai spus de unde vine puterea celor de la SRI, din faptul că acolo sunt toate informațiile, mai ales cele care țin de scheletele din dulap””.

Ea a afirmat că așa se întâmpla și pe vremea lui Traian Băsescu, dar că lucrurile acestea s-au văzut prea târziu, că „a fost prea târziu când toată lumea s-a prins de ce se întâmplă în realitate”.

Întrebată „Deci în 10 ani nu v-ati prins niciunul, dar v-ați prins la sfârșit?”, Elena Udrea a răspuns: „Da. Deci puterea a crescut pe parcurs, evident. Și nu poți să negi rolul SRI-ului în apărarea statului de drept. Încă o dată, să nu se înțeleagă… Instituția are toată admirația, eu sunt dintre cei care au vorbit la superlativ despre SRI întotdeauna, această instituție a intervenit pentru apărarea statului de drept și în 2012, și in 2009, când cei de la PSD puneau la cale fraudarea alegerilor și votul acela, decizia judecătorilor de a respinge rezultatul alegerilor. Dar instituțiile sunt și ele conduse de oameni. Nu se poate spune că oameni răi sunt numai în presă, în politică, în orice, dar fix nu în fruntea serviciilor”.

În ceea ce privește temerile legate de apariția unui nou dosar împotriva ei, pentru acuzațiile grave lansate și bazate pe zvonuri, pe ceea ce i-au spus alții, pe declarațiile și poveștile altora, Elena Udrea a spus că „În general, dosarele se bazează pe ce spun oamenii”

„Tocmai spuneam că iîn dosarul Microsoft, Pescariu a spus niste lucruri, Gabi Sandu a spus, toată lumea a spus niște lucruri. dar intrând procurorii și analizând ce s-a spus, unele lucruri au inceput să fie dovedite. Mai devreme îmi spuneați că eu am știut de două luni și nu am spus ce știa fostul soț. Dacă eu am aflat toate aceste lucruri și nu le spuneam, ce mi-ați fi zis mie peste câtțva ani? Dacă veneam și spuneam „eu, în 2014, știam lucrurile acestea”. Deci, eu spun că asta este treaba DNA-ului, acolo unde am făcut denunțul (împotriva lui Florian Coldea – n.r.) să cerceteze denunțul pe care l-am facut și să îi cheme pe toți cei pe care i-am nominalizat pentru lucruri suplimentare, pentru a vedea care sunt faptele”, a declarat Udrea.

Ea a lansat în interviu mai multe acuzații, invocând relatări ale fostului ei soț, Dorin Cocoș, ale lui Sebastian Ghiță, ale lui Gheorghe Ștefan, ale lui Culiță Tărâță și ale altor persoane nenominalizate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani