Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu: Scrisoarea lui Barroso e interpretată partizan în România, vom iniția o dezbatere în PE

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu: Scrisoarea lui Barroso e interpretată partizan în România, vom iniția o dezbatere în PE
Publicat: 11/08/2012, 15:41
Actualizat: 05/02/2019, 19:48

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, sâmbătă, că scrisoarea președintelui CE, Jose Manuel Barroso, este interpretată partizan de către apropiații lui Traian Băsescu, precizând că europarlamentarii USL vor iniția o dezbatere în PE cu privire la situația politică din România.

Ramona Mănescu a susținut că scrisoarea președintelui Comisiei Europene adresată Guvernului de la București este interpretată partizan de către susținătorii lui Traian Băsescu, Jose Manuel Barroso având o poziție generală echilibrată.

„Este interpretată ca o formă de validare a domnului Traian Băsescu, ceea ce nu este cazul. (…) Președintele Comisiei Europene are un mesaj echilibrat adresat tuturor actorilor politici, și domnului Traian Băsescu, președinte suspendat, și PDL, și reprezentanților USL”, a spus Mănescu.

Ea a susținut că Barroso nu îi solicită de fapt lui Victor Ponta „absolut în nicio clipă să transmită listele electorale în forma dorită de domnul Traian Băsescu și PDL, ci listele relevante”.

„«Toate celelalte părți trebuie să se abțină de la orice fel de interpretare proprie», dar probabil că acest aspect nu l-a citit domnul Băsescu”, a susținut Mănescu, citând din scrisoarea președintelui CE.

„Există un termen fixat de Curtea Constituțională, așa cum știm acesta este 31 august, pentru a primi listele și nu există până în acest moment niciun indiciu care să ne infirme dorința de încadrare în acest termen. Este foarte posibil ca domnul Barroso să nu fi fost informat de existența acestui termen și, ca atare, răspunsul domniei sale să nu fi fost cu adevărat la subiect și foarte precis”, a mai explicat Mănescu.

Europarlamentarul a precizat că oficialii europeni trebuie să țină cont de faptul că românii sunt parteneri egali în UE, și din această postură eurodeputații USL și oficialii români vor discuta atât în cadrul UE cât și în NATO despre „imixtiuni nepermise în procesele democratice din România”.

De asemenea, Ramona Mănescu a anunțat că europarlamentarii PNL și PSD vor iniția o dezbatere în plenul Parlamentului European cu privire la situația din România și presiunile interne realizate în această perioadă în chestiunea invalidării referendumului din 29 iulie.

„Această dezbatere va avea loc imediat când va începe sesiunea parlamentară, sigur că trebuie să cerem secretariatului general al Parlamentului o dată când putem pune acest subiect pe ordinea de zi, cu siguranță se va întâmpla în septembrie, imediat cum vor începe lucrările PE. Ne dorim să se întâmple acest lucru în prima sesiune de la Strasbourg”, a mai precizat europarlamentarul PNL.

Președintele CE, Jose Manuel Barroso, i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care exprimă „preocuparea” în legătură cu recentele evoluții politice din România, cerând Guvernului să trimită rapid CC listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, și se declară îngrijorat de presupusele „presiuni” asupra Curții.

Guvernul i-a răspuns președintelui Comisiei Europene (CE) și și-a reafirmat angajamentul de a da curs întocmai și la timp tuturor cererilor Curții Constituționale și partenerilor europeni, dar a remarcat faptul că CE nu are informații complete privind transmiterea listelor electorale, aflate la BEC.

Executivul apreciază totodată că este foarte posibil ca președintele CE, Jose Barroso, să nu fi fost informat de existența unui termen de răspuns fixat chiar de Curtea Constițutională.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...