Explicația lui Udrea despre vizita lui Coldea la casa de vacanță a lui Ghiță, la două zile după dezvăluirile sale

Explicația lui Udrea despre vizita lui Coldea la casa de vacanță a lui Ghiță, la două zile după dezvăluirile sale
Publicat: 17/01/2017, 07:47
Actualizat: 18/01/2017, 08:53

”Mi-e greu să nu fac un comentariu, după cea de-a opta înregistrare a lui Ghiță…Spune că după dezvăluirile mele despre Florian Coldea din 30 ianuarie 2015, acesta a fost chemat să dea explicații în fața unei comisii interne din SRI. Ca să se justifice în fața Comisiei, Coldea i-a cerut lui Ghiță facturi pe numele lui care să dovedească faptul că el însuși și-a plătit vacanțele făcute cu fostul deputat și nu le-a primit cadou de la acesta. Ghiță i-a dat facturi false, pentru că nu se mai puteau face retroactiv acte pe numele lui Coldea, vacanțele fiind plătite în realitate de firma Asesoft…Deci, acum aflăm ce căuta Coldea la casa de vacanță a lui Ghiță de la Cheia, la două zile după dezvăluirile pe care le-am făcut și acuzațiile pe care i le-am adus, lui și Codruței Kovesi. A mers că să se pună de acord cum să se apere și sigur să îi reproșeze că mi-a spus niște lucruri, pe care eu le-am făcut publice apoi… De aceea a și fost ultima discuție privată între cei doi, așa cum chiar fostul deputat a spus într-una din înregistrări; pentru că din acel moment nu a mai avut încredere în Ghiță…”’, a scris Udrea pe Facebook.

Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea sunt agenți ai unui serviciu secret străin, care aparține unui stat partener al României, susține Sebastian Ghiță în a opta înregistrare. Ghiță îl acuză pe Coldea că a prezentat facturi false la SRI în legătură de vacanțele pe care le-au petrecut împreună.

„Acum doi ani, după ce Udrea l-a acuzat public de diferite întâmplări auzite în biroul domnulu Băsescu, Coldea a fost chemat în comisia internă a SRI. M-a rugat să-l ajut să îi dau documente despre vacanțele petrecute cu mine. A mai fost audiat Coldea. L-am ajutat cu bani pentru vacanțe, nu am văzut ca pe ceva rău în asta, documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten de-al meu pentru documentele necesare lui Coldea, să mă ajute cu facturi și chitanțe de la agenția de turism. Coldea s-a dus la comisie și merge și acum cu acele documente. Vestea proastă e că nu am putut să îi fac rost de documente de acum doi sau patru ani și, din păcate, e ușor de dovedit din verificarea în contabilitate a firmelor, că documentele pe care le prezintă Coldea sunt false pentru că numerele de facturi nu au fost înregistrate la ministerul de Finanțe. I-am spus că nu se mai pot face toate cu doi, patru sau șase ani în urmă, a spus că se descurcă. Din păcate nu îi vor fi utile și mai bine spune adevărul și încearcă să ajute la aflarea lucrurilor” a mai spus Ghiță.

Acesta a dat exemplu excursia din 2014 din Disneyland, din care a făcut publică, într-o înregistrare anterioară, și o fotografie cu soția sa și soția lui Florian Coldea. ” Nu am făcut documentele atunci și se vede clar cum banii au ajuns la o agenție de turism care reprezintă Lufthansa, printr-o agenție a prietenului meu din Ploiești, A&S World Travel, iar banii pentru Disneyland au venit de la Asesoft. Acestea sunt facturile înregistrate, iar cele pe care Coldea le-a prezentat SRI erau menite să-l ajute la comisia de control”.

În înregisrarea din 9 ianuarie Sebastian Ghiță a prezentat imagini cu Florian Coldea la vila sa de la Cheia. „A fost ultima convorbire neoficială pe 1 februarie 2015. El a plecat supărat și după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât și eu ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziții, le-au confiscat tabletele nepoților”, spunea fostul deputat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro