Fenechiu: Confirm că astăzi este o întâlnire Băsescu-Antonescu

Fenechiu: Confirm că astăzi este o întâlnire Băsescu-Antonescu
Publicat: 20/07/2013, 11:32
Actualizat: 29/07/2014, 23:09

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, vicepreședinte PNL, confirmă că sâmbătă are loc o întâlnire între președintele Traian Băsescu și Crin Antonescu, el precizând că, dacă șeful statului are argumente împotriva numirii lui Ovidiu Silaghi, liberalii vor „regândi” această nominalizare.

„Confirm că domnul Crin Antonescu va avea astăzi (sâmbătă – n.r.) o discuție cu președintele Traian Băsescu”, a spus Fenechiu într-o intervenție telefonică.

Fenechiu a apreciat că o astfel de discuție este normal să existe, dar a spus că nu poate preciza dacă aceasta este în desfășurare la această oră și nici ce se va discuta.

Întrebat despre eventuala respingere de către Traian Băsescu a numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu a răspuns: „Dacă există argumente din partea domnului Traian Băsescu, vom regândi această nominalizare, dacă sunt doar speculații de presă, nu se pune problema”.

Președintele Traian Băsescu și liderul PNL Crin Antonescu au o întâlnire, la ora transmiterii acestei știri, la Palatul Cotroceni, după ce șeful statului a spus vineri că dorește să discute cu președintele PNL despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor.

Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că liderul PNL tocmai a revenit din vizita în SUA.

Conform acelorași surse, discuția dintre Traian Băsescu și Crin Antonescu este tete-a-tete.

La ora transmiterii acestei știri, întâlnirea este în curs de desfășurare.

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că mai reflectează în privința numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, el precizând că dorește să aibă o discuție și cu liderul PNL Crin Antonescu și să vadă dacă acesta menține nominalizarea.

Întrebat despre numirea lui Ovidiu Silaghi în funcția de ministru al Transporturilor, președintele Băsescu a răspuns: „Să vedem, mai reflectez, nu vă ascund că aș vrea foarte mult să discut și cu Crin Antonescu. Înțeleg că se întoarce în acest week-end și aș vrea să găsim o formulă care să fie bună. Voi vedea dacă și dânsul menține propunerea, dar aș vrea să discut și cu Crin Antonescu”.

Deputatul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat, marți, prin vot, de BPN al PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat joi, într-o conferință de presă, pe ce criterii s-a făcut desemnarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, el răspunzând: „Pe criteriul că așa am hotărât în partid”. Întrebat care a fost totuși motivația alegerii acestei persoane, Iohannis a precizat că Silaghi „a fost un ministru bun”.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu a fost încă contactat de către președintele Traian Băsescu pe tema numirii lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, dar că așteaptă un răspuns, probabil, până luni, din partea acestuia, fiind pregătit să îl sune el pe șeful statului.

„O să vorbesc cu președintele și voi propune ministrul după ce o să am o discuție cu domnia sa”, a spus Ponta. El a precizat că îl poate suna și el pe șeful statului, nefiind o problemă de „orgoliu”.

În 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat de instanța supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. În aceeași zi, Fenechiu a demisionat din funcția de ministru al Transporturilor.