Firea către Dragnea: Stopați MESAJELE TOXICE! Primarul general al Capitalei îl înfruntă pe președintele PSD

Firea către Dragnea: Stopați MESAJELE TOXICE! Primarul general al Capitalei îl înfruntă pe președintele PSD
Publicat: 04/09/2018, 16:44
Actualizat: 25/03/2019, 23:13

Nu se pune problema ca Guvernul și PSD să-i retragă sprijinul politic, consideră primarul general Gabriela Firea, care precizează că – oricum – Guvernul nu a sprijinit-o în marile proiecte ale Capitalei.

„Din nefericire, am fost boicotată din prima zi cu marile proiecte ale Capitalei și am fost lăsată să rezolv probleme medii și mici. Toate marile proiecte aveau nevoie de avizare, iar pentru că noi nu am cerut bani, așteaptă și trenează și acum (…) Vreau doar să afirm încă o dată că probleme precum fuziunea Elcen-Radet sau preluarea Centurii Capitalei și a metroului de către primărie nu sunt un moft al Gabrielei Firea. Guvernul este format din colegi de-ai mei și lucrurile trenează și am un sentiment că nu știu ce așteptăm”, a declarat marți, Gabriela Firea, la ieșirea de la Parchetul General.

Întrebată despre o eventuală retragere a sprijinului politic din partea PSD, Gabriela Firea a răspuns: „Sprjinul de la guvernare nu prea a fost și nu prea au ce să-mi retragă. Sprijinul politic ar trebui propus de cineva și aprobat de colegi. Eu nu cred că se va ajunge aici. Rămân membru al acestui partid și mă alătur colegilor mei care înțeleg că lucrurile nu au luat-o pe făgașul cel bun, pentru că avem o răspundere față de toți românii”, adaugă Firea.

Primarul general al Capitalei a fost audiat, marți, la Secția militară a Parchetului General, în dosarul Mitingului Diasporei din 10 august.

Iohannis și binele țării

Firea l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis, precizând că acesta ar trebui să fie mai preocupat de binele țării, și mai puțin de bugetul său de protocol și de campania electorală în care deja se află.

„Probabil că au fost motive suficiente pentru această decizie (de a suspenda ședința CSAT- n.r.), eu vreau să spun următorul lucru: Domnul președinte cred că ar trebui să-și consume mult mai multă energie pentru binele acestei țări și nu să fie deja în campanie electorală. Nu mi se pare normal ca un președinte de țară să fie foarte preocupat de bugetul său de protocol, dar să nu fie deloc îngrijorat de lipsa de sânge, de marile probleme din țară, de situația în care se află foarte mulți români. Cred că, dincolo de motivele tehnice care vor fi explicate cu privire la ședința de astăzi”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat că atâta timp cât Klaus Iohannis „apărea și dispărea”, alții munceau și au fost urecheați degeaba.

„Mi-aș fi dorit, dacă tot nu a fost să fie un coleg de-al nostru președinte, cel care a fost ales de români să se implice mult mai mult în problematica țării și în suferințele românilor și nu să dispară și când apare, să facă declarații în care să certe pe unul și pe altul, care, în timp ce domnia sa nu era la serviciu, munceau, dar pe urmă au fost luați și urecheați diverși, inclusiv pe mine. A ieșit de câteva ori – spun eu neprincipial și necolegial – pentru că a fost primar și știe care a fost viața unui primar. Este neplăcut să vezi că practic își consumă atât de multă energie în astfel de dezbateri nu atât de importante pentru români”, a completat Firea.

Mesaj pentru Dragnea

Firea a transmis un mesaj și pentru Liviu Dragnea, în care nu se declară impresionată de mesajele toxice transmise prin consilieri și presă pentru a fi „desființată” și vrea să fie lăsată să vorbească și să se încheie atacurile voalate.

„Eu aș vrea să fim lăsați să vorbim, să nu mai fim contracarați prin mesaje transmise prin anumiți consilieri, mesaje toxice către presă, prin care noi să fim desființați ca persoane particulare și publice. Eu atrag atenția că pe mine nu ma impresionează acele lucruri care s-au dat ieri și se vor da și în zilele următoare, minciuni pe diverse site-uri și pe diverse căi. Cunosc aceste tactici de intimidare a celor care îndrăznesc să spună ceva. Știind că ceea ce am spus este adevărat și am fost plină de argumente, mă aștept să înceteze și să pună capăt acestor atacuri care sunt voalate cu exprimări îngrijite. În subteran se duce un război nu tocmai curat și acesta nu este lansat de mine”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Întrebată dacă acesta a fost un mesaj pentru Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Exact”.

Primarul general a ținut să precizeze că, la Revoluția din 1989, susținea examenul de Bacalaureat, nu a făcut parte din nicio structură de securitate și nu este „nici ofițer acoperit, nici descoperit, așa cum scriu tot felul de site-uri”.

„Eram la Bacalaureat la Revoluție. Nu am fost membră a PCR, nu am fost membră a niciunei structuri de securitate. Sunt civil, nu sunt nici acoperit, nici descoperit, și nimeni nu crede aceste manipulări apărute pe tot felul de site-uri. Cred că adevărul va învinge”, a declarat Gabriela Fireal.

Cliseru, „țap ispășitor” pentru 10 august

„A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea primarului general și în special cele privind autorizarea mitingului, solicitările, dacă acestea au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care și-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie să respecte legea 215 privind administrația publică locală, noi nu avem atribuții militare, de intervenție, să participăm sau să cunoaștem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege să restabilească ordinea și nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi întrebată de acestea decât tangențial, cu privire la modul în care a fost promovat acest miting. Eu eram în delegație oficială la Tallinn”, a declarat Gabriela Firea despre Mitingul Diasporei din 10 august.

Edilul a precizat că i s-au adus la cunoștință unele informații ulterior desfășurării acestora.

„S-a încercat ca prefectul să fie scos țap ispășitor, dar ancheta va releva, desigur, sunt subiectivă, faptul că nu are nicio vinovăție. Nu avea cum să aibă acces prefectul la secrete de serviciu și ordine militare. Nu avea certificat ORNISS și acces la astfel de informații. Nu a făcut altceva decât, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei, să contrasemneze acel ordin, care fusese deja scris întocmai de catre reprezentantul Jandarmeriei”, a completat Firea.

Gabriela Firea s-a prezentat, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiată în dosarul protestelor din 10 august, primarul adăugând, la intrarea în sediul parchetului, că întotdeauna vorbește pe bază de argumente și că are dovezi pentru a-și demonstra afirmațiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată