Firea critică programul de guvernare lansat de PNL. „I-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro”

Firea critică programul de guvernare lansat de PNL. „I-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro
Publicat: 01/03/2015, 09:22
Actualizat: 02/03/2015, 14:59

„Cei din PNL au lansat astăzi un program de guvernare total lipsit de credibilitate, avându-i drept promotori pe Cătălin Predoiu și Vasile Blaga, doi dintre principalii exponenți ai fostului regim PDL, care au făcut foarte mult rău României în anii trecuți. Cei care acum se ascund în spatele «noului PNL» ignoră total realitățile economice din România de astăzi, luându-l pe «nu» în brațe și făcând opoziție fie cu amatorism, fie cu inconștiență”, susține Firea, într-un comunicat de presă.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că social-democraților le-ar fi plăcut să vadă o altă atitudine din partea liberalilor.

„Ne-ar fi plăcut să vedem o altă atitudine din partea lor, în care ideile bune lansate de noi să fie recunoscute și susținute, dar nu este cazul. Ne-ar fi plăcut să vedem o susținere a reducerilor de taxe propuse deja de Guvern, dar nu e cazul. Dimpotrivă, după ce au crescut TVA în anii trecuți, ei cer demisia celor care vor să o scadă, ceea ce este dincolo de absurd și îi aruncă în ridicol. Cătălin Predoiu, care acum vrea să devină prim-ministru din partea PNL, este cel care a semnat măsurile de tăieri de salarii și pensii, de creștere brutală a TVA la 24%, de închideri de spitale și tăieri de indemnizații. Domnii Predoiu și Blaga sunt printre cei care i-au îndatorat pe români cu suma record de aproape 20 de miliarde de euro contractată de la finanțatorii externi și printre cei care au semnat pentru mărirea taxelor și impozitelor. Ce valoare poate avea un program de guvernare din partea celor care nu numai că au falimentat România în trecut, dar care au refuzat orbește orice invitație la dialog? Îmi pare rău să o spun, dar denotă foarte mult amatorism”, se mai arată în comunicatul semnat de Gabriela Firea.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga și prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu au susținut sâmbătă o conferință de presă pentru prezentarea spre dezbatere publică și internă a programului de guvernare al PNL.

Eliminarea taxei pe stâlp și a accizei la carburanți, prin diminuare progresivă, până la 31 decembrie 2016, plafonarea CAS la trei salarii medii brute pentru profesiile liberale și reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 se numără printre propunerile din programul de guvernare prezentat de PNL.

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu, premier propus de acest partid, a prezentat proiectul programului de guvernare al PNL, arătând că liberalii nu vor „întoarcerea la vremuri de austeritate”, ci propun investițiile, creșterea economică și măsuri de relaxare fiscală, cum ar fi reducerea TVA la 19% până la 1 ianuarie 2016.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a arătat că liberalii lansează public invitația adresată tuturor „posibililor parteneri politici” pentru a crea o nouă majoritate și a ajunge la guvernare.

PNL va iniția discuții cu partidele parlamentare, cu excepția PSD, pentru a crea o majoritate parlamentară pentru a aduce PNL la guvernare, a spus el.

„Pe baza acestui program de guvernare lansăm astăzi invitația către toată lumea, către toți care doresc să susțină un program PNL astfel încât să guvernăm cu o majoritate parlamentară, care să schimbe guvernarea PSD”, a declarat, la rândul său, copreședintele PNL Alina Gorghiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple