Florin Cîțu: Protestul AUR e un atentat la sănătatea românilor

Florin Cîțu: Protestul AUR e un atentat la sănătatea românilor
Florin Cîțu / Sursa: Facebook
Publicat: 21/12/2021, 14:56
Actualizat: 21/12/2021, 15:07

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a spus, marți, că protestul AUR este un atentat la sănătatea românilor.

„Violențele și vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de Covid-19! Asta denotă egoism pur.

Vaccinarea și certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar așa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19”, a scris Florin Cîțu, liderul PNL, pe Facebook.

El afirmă că, în calitate de președinte al Senatului și ca liberal convins, apără dreptul de a protesta.

„Dar acesta trebuie să se exercite în mod pașnic și doar în limitele Constituției. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viață prevalează!”, conchide șeful Senatului.

Circa 2.000 de oameni au protestat violent, marți, în fața Palatului Parlamentului. Ei sunt nemulțimiți de restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei.

Manifestarea a fost, la început, pașnică, dar apoi a degenerat, iar circa 100 de protestatari au pătruns în curtea Parlamentului. SPP a blocat, apoi, atât intrarea cât și ieșirea din curtea instituției.

Mai multe mașini ale parlamentarilor au fost vandalizate și, conform unor surse, între acestea s-ar afla chiar autoturismele ambasadorilor Japoniei și SUA în România, care erau parcate în curtea Senatului.

Ministerul de Interne a trimis, marți, la prânz, un comunicat de presă în care explică modul în care a fost posibil ca protestatarii să rupă cordonul jandarmilor de la Palatul Parlamentului.

„Protestatarii au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea)”, conform instituției.

Oficialii MAI menționează că adunarea publică nu a fost autorizată.

Jandarmeria caută manifestanții pentru a-i sancționa.

Jandarmeria Capitalei a anunțat că este în căutarea manifestanților de la Parlament pentru a-i sancționa.

„În legătură cu adunarea publică din zonă Parcului Izvor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face demersuri pentru identificarea și sancționarea organizatorilor și participanților care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a transmis, într-un comunicat, Jandarmeria București.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase