Fost europarlamentar: Iohannis e „perfect îndreptățit” să trimită alte propuneri de comisar european

Fost europarlamentar: Iohannis e „perfect îndreptățit să trimită alte propuneri de comisar european
Publicat: 10/08/2019, 08:02

„Dăncilă i-a trimis Ursulei von der Leyen două propuneri pentru poziția de comisar european ce revine României: Dan Nica și Rovana Plumb. Doi pesediști. Cred că președintele Iohannis e perfect îndreptățit să trimită alte propuneri la Bruxelles”, a scris, vineri, pe Facebook, Cristian Preda, membru PLUS.

Acesta consideră că Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu sunt potriviți pentru funcția de comisar european iar președintele ar putea să-și folosească influența pe care o are în PPE pentru a avea „o persoană cu care ne putem mândri”.

„Profilul e clar: europeni, competenți și care nu au fost vreodată suspectați de vreo faptă de corupție. Am și două sugestii: Monica Macovei și Mihai-Răzvan Ungureanu. Președintele poate folosi influența de care dispune în sânul PPE (care e și familia poitică a Ursulei von der Leyen) pentru a avea în Comisie o persoană cu care ne putem mândri, nu una de care să ne fie rușine”, notează Preda.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase