Fostul ministru al Internelor Cristian David, audiat la ÎCCJ

Fostul ministru al Internelor Cristian David, audiat la ÎCCJ

La aproape nouă luni de când dosarul în care este inculpat pentru luare de mită a fost trimis la ÎCCJ, fostul ministru Cristian David a fost citat, marți, pentru a da o declarație în apărarea sa. Acestea este acuzat că ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al județului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Județeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Cristian David a susținut, marți, în fața instanței că „rechizitoriul DNA nu este bazat pe fapte, ci pe interpretări și că acuzațiile nu sunt susținute de probe”.

„Nu se ia în considerare faptul că denunțătorul Adrian Mladin (n.r. fostul primar din Jilava) a făcut denunțul după condamnare”, s-a plâns David.

Adrian Mladin, fostul primar al localității Jilava, este condamnat în faza de fond, într-un alt dosar, la șapte ani de închisoare. Dosarul acestuia este pe rol la Curtea Supremă.

„Nu am avut nicio legătură directă sau indirectă cu Adrian Mladin. Nu am făcut niciun fel de intervenții pentru Mladin la prefectul din Buzău sau autoritățile locale. Nu am avut nicio implicare în procedurile de retrocedare. Nu am pretins nimănui nimic, nicio sumă de bani care să aibă legătură cu aceste retrocedări și nu am primit nimic.”, a spus David.

Fostul ministru a făcut precizări despre Valeriu Roger Nițescu, fostul său șef de cabinet, care era în relații de amiciție cu Mladin.

„Arăt că în calitate de prieten și șef al lui Nițescu, i-am atras atenția că afișează o opulență nepotrivită în raport cu funcția pe care o deține. Am aflat, împreună cu alți colegi, că a vândut niște terenuri. Discuțiile erau colegiale, nu aveau caracter instigativ.>, erau discuțiile. Am avut o discuție cu el și mi-a spus despre relațiile sale financiare cu Mladin. M-a asigurat că toate tranzacțiile cu terenuri ce-i uneau erau legale”, a explicat David.

Fostul ministru al Internelor a susținut că Nițescu l-a vizitat acasă, cu probleme de serviciu sau politice.

„Judecător: Este posibil ca în perioada în care Nițescu spune că v-ar fi vizitat și v-ar fi dat banii să fi venit acasă la dumneavoastră? C.David: Este posibil ca Nițescu să mă fi vizitat la domiciliu în perioada reținută în rechizitoriu. Nu-mi aduc aminte ca menajera să-mi fi spus că m-ar fi vizitat cineva. Nu-mi amintesc ca în aceea perioadă Nițescu să-mi fi spus că mi-a făcut o vizită, dar nu m-a întâlnit.(…) Nu am nicio explicație de ce Nițescu mă indică pe mine ca și destinatar al sumei de 500.000 de euro, deoarece relațiile mele cu el erau bune și l-am ajutat în carieră. „

Cristian David a arătat că, în calitate de ministru al Internelor, nu avea competențe directe în procedura de retrocedare.

„Nu am pretins și nu am primit nimic, niciun folos material, nici de la Nițescu, nici de la Mladin”, a ținut să precizeze David. Fostul ministru a arătat că nu a purtat nicio discuție cu Cristinel Bîgiu, privind o retrocedare de terenuri.

„Discuții în partid, privind numirea mea în funcția de ministru, au fost purtate cu 24 sau 48 de ore înainte”, a spus David.

Fostul ministru a fost arestat preventiv în acest dosar între 22 ianuarie și 20 martie. În același caz, mai sunt judecați Cristinel Bîgiu, prefect al județului Buzău, pentru spălarea banilor și Valeriu Roger Nițescu, șeful de cabinet al lui David, acuzat de trafic de influență, spălarea banilor și complicitate la luare de mită. În același dosar, anchetatorii l-au trimis în judecată și pe Gheorghe Doloiu pentru spălarea banilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația