Gabriela Firea denunță ȘOBOLĂNISMELE din PSD. Partidul, condus DICTATORIAL de Liviu Dragnea. Carmen Dan, acuzată că A PREMEDITAT tot la proteste

Gabriela Firea denunță ȘOBOLĂNISMELE din PSD. Partidul, condus DICTATORIAL de Liviu Dragnea. Carmen Dan, acuzată că A PREMEDITAT tot la proteste
Publicat: 05/09/2018, 13:40
Actualizat: 25/03/2019, 23:13

„Nu cred că este normal să ajungem ca într-o formațiune politică, condusă unic, dictatorial, să nu poți să spui nimic, pentru că dacă spui, imediat ți se închide gura, că nu ești solidar, că e anul centenar, că te-ai dat cu statul paralel, că vrei să cadă guvernul și că nu vrei ordonanță cu amnistie și grațiere”, a declarat Gabriela Firea.

Ea adaugă că, în prezent, comunicatorii partidului prezintă strategii frumoase, perfecte, de comunicare, dar false.

„Întotdeauna voi respecta decizia colegilor din partid, chiar dacă voi avea de suferit politic de pe urma declarațiilor mele. Voi avea curajul să spun în Comitetul Exectiv, prin reacții publice, nu lucrări subterane, nu-mi plac șobolănismele. Am avut suficient parte de ele până acum din partea celorlalți care pe față spun că totul e bine și pe dedesubt… șobolăneală. Nu vreau să mă alătur acestui stil de management politic”, a adăugat Firea.

Firea, despre grațiere și amnistie: O acuzație diabolică!

„O acuzație pe care aș vrea s-o numesc diabolică. S-a transmis în ultimele zile, după CEx de la Neptun, către colegi, către români, către mediul de afaceri, către exteriorul și interiorul țării, că primarul nu are probleme reale, toate lucrurile merg bine, totul este roz în București, dar este un fel de purtător de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistiei.(…) Noi niciodată nu am discutat despre amnistie și grațiere, acest subiect a fost discutat de Liviu Dragnea doar de cei apropiați. Nu sunt împotriva niciunui proiect (…) dar totul trebuie să fie în deplină legalitate, să nu compromitem România, întreaga echipă guvernamentală”, susține Gabriela Firea.

Primarul general face un apel la colegii din partid să înțeleagă că orice invenție juridică poate duce la haos.

„Nici eu și nici alți colegi nu suntem de acord cu fanteziile juridice care înțeleg că se pun la cale. S-a declanșat în ultimele zile o campanie de defăimare a mea și în online și în discuții de la om la om, cum că mă opun libertății unor oameni de afaceri care au nevoie de amnistie și grațiere. Fac apel la colegi să înțeleagă că orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos. Îi rog pe cei care așteaptă astfel de măsuri să solicite deplină legalitate”, a declarat Firea.

Dăncilă, „o ameliorare”

Primarul general recunoaște că a observat o ameliorare a relației Primărie-Guvern, de când Viorica Dăncilă este premier, însă nu se poate spune că există o rezolvare a proiectelor, deoarece toți cei care ar putea să ajute municipalitatea așteaptă un semnal politic de la Liviu Dragnea:„Câtă vreme nu au un accept politic de la Dragnea, anumite lucruri nu se fac,” se plânge Firea.

„Sunt teme care nu pot fi soluționate la nivel local, cum este aglomerația din trafic. Una din nerealizări este transferul Centurii de la Guvern la Primăria Capitalei. Acum vreau să mă refer la un subiect mai presant, pentru că peste câteva zile, Elcen ar trebui să adopte planul de reorganizare și practic, zilele ne sunt numărate. Știu că minciuna are picioare scurte. Există într-adevăr o îmbunătățire a relației Primăria Municipiului București – Guvern, de când este Viorica Dăncilă premier. Este o ameliorare, dar nu o rezolvare a subiectelor. Beneficiem de suportul unor colegi din ministere și agenții cărora le mulțumesc, dar alții așteaptă un semnal politic”, a declarat primarul Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă.

Acuzații la adresa lui Carmen Dan

Gabriela Firea continuă să ceară demisia ministrului de Interne Carmen Dan și adaugă că – din punctul său de vedere – aceasta a premeditat tot ce s-a întâmplat la protestul din 10 august, inclusiv momentele care sunt anchetate de procurorii militari.

„Am spus-o și la CEx: respect votul colegilor mei. Nu sunt supărată pe ei, așa au gândit, nu sunt în disidență cu ai mei colegi. Din contră, toți sperăm să depășim acest moment, din care țara și echipa să câștige. E important ce rămâne. Din punctul meu de vedere, din momentul în care încerca să explice cum ministrul de Interne nu are implicare într-o eventuală evacuare, ci prefectul, a premeditat tot ce a urmat, inclusiv acele momente care sunt anchetate de Parchetul Militar. Era normal să se retragă, dar având în vedere că are susținerea lui Liviu Dragnea, e normal să nu te retragi. Mai ales că trebuia să fie prim ministru. Însă echipa contează”, afirmă Firea.

Carmen Dan nu răspunde acuzațiilor aduse de primarul general Gabriela Firea și nici nu dorește să implice Ministerul Afacerilor Interne în disputele politice.

„Pe mine n-o să mă auziți răspunzând unor astfel de afirmații care au conotație politcă, ce țin de sfera politică, de pe scrările Ministerului de Interne. Atât timp cât voi fi ministru de Interne, această instituție nu se va implica în disputele politice.(…) Cred că singura atitudine pe care poate s-o aibă un om responsabil și un șef de instituție responsabil este aceea de decență și de rezervare. N-am să-mi părăsesc această atitudine atât timp cât voi reprezenta juridic acest minister. Vom lămuri toate aspectele care țin de derularea evenimentelor din 10 august în cadrul instituțional”, a declarat ministrul Carmen Dan, la intrarea în sediul Ministerului de Interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase