GÂNDUL LIVE. Cum promit că vor rezolva problema maidanezilor Silviu Prigoană și Nicușor Dan. Cine și-a semnat demisia în alb. VIDEO

Publicat: 17/05/2012, 01:42
Actualizat: 25/01/2023, 16:50

Pedelistul Silviu Prigoană și independentul Nicușor Dan, candidați la Primăria Capitalei, au susținut, în emisiunea GÂNDUL LIVE, că, dacă vor ajunge în fotoliul de Primar General, își vor da demisia dacă în șase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân. Mai mult, cei doi au spus că își semnează încă de pe acum demisiile în alb.

„Dacă nu rezolv problema în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană. „Aveți două demisii în alb”, a afirmat și Nicușor Dan.

Singurul însă care și-a luat angajamentul sub semnătură că va demisiona dacă nu va rezolva problema câinilor fără stăpân a fost Nicușor Dan.

Silviu Prigoană a susținut că pentru a aduna câinii în adăposturi va oferi câte 5 lei fiecărui cetățean care îl va aduce, cheltuielile fiind suportate de „niște fundații culturale”. „Ei trebuie adunați, inventariați, cipați”, a spus el.

Întrebat dacă un asemenea demers nu va duce la o creștere a numărului de persoane care vor fi mușcate de câini, candidatul PDL a spus că acest lucru nu este posibil pentru că aceia care vor aduna animalele fără stăpân sunt „cetățenii care trăiesc în simbioză cu ei”. În opinia sa, în București sunt doar 6-7.000 de maidanezi.

Numărul acestora a fost estimat însă de candidatul independent Nicușor Dan la aproape 30.000. „Trebuie create adăposturi ale municipalității. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, municipalitatea le dă șarcurile ca să-i țină acolo. De asemenea, trebuie încurajată adopția pentru că niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini. Trebuie controlata și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase