GÂNDUL LIVE. Mihai Răzvan Ungureanu: Ponta nu va mai fi premier după alegeri, nu participă la anumite zile de naștere

GÂNDUL LIVE.  Mihai Răzvan Ungureanu: Ponta nu va mai fi premier după alegeri, nu participă la anumite zile de naștere
Publicat: 14/11/2012, 09:44
Actualizat: 14/07/2016, 22:38

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susține că Victor Ponta nu va mai obține un mandat de șef al guvernului după alegeri, sugerând că mutarea va fi făcută chiar din interiorul USL.

Întrebat la GÂNDUL LIVE dacă din punctul său de vedere Ponta va fi premier și după 9 decembrie, Ungureanu a răspuns: Evident nu. Nu participă la anumite zile de naștere. Impresia pe care o am este că actualul premier știe că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aștepți. Există condiții mai mult sau mai puțin vizibile pentru a obține statutul de candidat.
Domnia sa sigur știe. (…) Luați-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuși să reziste USL după 9 decembrie”.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA GÂNDUL LIVE – INVITAT MIHAI RĂZVAN UNGUREANU

Cât privește declarațiile președintelui Traian Băsescu potrivit căruia după alegeri va desemna un premier „în interes național”, fostul premier a apreciat că „interesul național se recunoaște în respectarea Constituției”.

„Vă pot spune, din punctul meu de vedere, că desemnarea premierului va ține cont de prevederile constituționale. Respectarea Constituției e în interesul național. Care va fi persoana primului ministru, cred că în momentul de față interesează mai puțin. (…)
Interesul național se recunoaște în respectarea Constituției. Constituția este foarte clară în ceea ce privește desemnarea premierului”, a spus Ungureanu.

MRU a adăugat că Legea fundamentală „oferă capacitatea președintelui de a desemna premierul”, precizând că se face vorbire de partide atunci când este invocată majoritatea de 50l a sută plus unu rezultată din alegeri.

Întrebat dacă ARD are o variantă de premier în acest moment, Ungureanu a spus: „nu suntem în situația asta. În momentul de față luptăm ca ARD să poată forma o coaliție de guvernare după 9 decembrie”.

Lista de lux, „o minciună ordinară, o înscenare”

Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns și acuzațiilor potrivit cărora în perioada în care a fost premier a comandat o serie de produse de lux. Lista apărută în presă, a spus fostul premier, „este o minciună ordinară”. Mai mult, consideră el nu este exclus ca acest scandal să aibă legătură cu nemulțumirea unor politicieni creșterea procentelor sale.

„E o minciună ordinară, o înscenare nedemnă pentru clasa politică românească. Faptul în sine nu e adevărat. Niciodată nu am comandat și folosit asemenea lucruri. V-aduc aminte de multe alte zvonuri, fragmente de stenograme: să-l lovim pe Ungureanu, Ungureanu nu știu câte procente a crescut…”, a mai spus Ungureanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase