Gândurile lui Cristoiu: Augustin Lazăr e istorie. A îndeplinit trei mari obiective ale Securității

Ion Cristoiu a afirmat că, după ce președintele Iohannis i-a semnat decretul de pensionare, Augustin Lazăr nu mai are cum să revină, catalogând drept povești zvonurile privind o eventuală numire a sa judecător la Curtea Constituțională.

Jurnalistul crede că Augustin Lazăr a candidat pentru un nou mandat de procuror general, deși știa că se pensionează, pentru a da un semnal de forță.

„Cei care îl cunosc pe domnul Lazăr spun că e genul mor cu voi de gât. Așa am înțeles. Eu nu-l cunosc. Adică acum a făcut de-al dracului. El știa că se pensionează, dar a zis uite de-al dracului plec când vreau eu. Vă șantajez, vă iau peste picior. Numai așa se explică, pentu că este greu de imaginat. Sigur că era vorba și de pensie, dar putea să anunțe că se pensionează și dezamorsa”, a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul susține că Lazăr pleacă din funcție după ce în dosarul Revoluției a lansat teza loviturii de stat, l-a reabilitat pe Ceaușescu și a dat o lovitură GDS, dar și imaginii deținuților politici.

„El a îndeplinit după părerea mea trei mari obiective ale Securității: primul, scoaterea termenului de Revoluție și înlocuirea lui cu lovitură de stat, vorbim de dosarul Revoluției, și transformarea lui Ceaușescu într-un martir prin procesul care este denunțat în acest rechizitoriu, o lovitură cumplită, aproape destrămătoare la adresa GDS, cea ce nu a reușit nici măcar FSN, nici măcar Vadim Tudor, timp de 30 de ani, pentru că GDS și Societatea Timișoara, care erau vârfurile luptei anticomuniste și l-au apărat neștiind că se pensionează. Ei s-au angajat pe ideea el va rămâne în continuare, candidează, e procuror și e omul nostru acolo, și o lovitură cumplită dată pe de o parte anticomunismului, dar pe de altă parte, imaginii de deținuți politici (…) Avem de-a face cu o reabilitare a lui Vadim Tudor fără precedent grație domnului acesta (…) Deci din punctul acesta de vedere domnul Lazăr și-a îndeplinit toate obiectivele. Nu știu dacă i-au fost date, dar eu așa pot să interpretez. Resurecția fostei Securități, n-am nimic cu ea, este victoria lui”, a explicat Ion Cristoiu.

În opinia sa, faptul că Lazăr a lăsat impresia că va rămâne în continuare la Parchetul General „a fost marea clapă trasă electoratului, fanilor lui. A făcut de-al dracului, ca să-i ia peste picior”.

Ion Cristoiu a mai spus că Augustin Lazăr știa că nu mai are nicio șansă să câștige un nou mandat de procuror general, având în vedere că o eventuală numire a sa stătea în pixul ministrului Justiției din guvernul PSD.

„El știa că nu are nicio șansă, se înscrie, tot de-al dracului, și în timpul ăsta, ăilalți cum erau mai prostuți , au zis . Care luptător s-a pensionat. Cu vreo 5.000 de euro, eh, mă rog, e frumos în România”, a mai spus Ion Cristoiu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de pensionare a procurorului general Augustin Lazăr, începând cu data de 27 aprilie, atunci când acestuia îi și expiră mandatul la conducerea Parchetului. De asemenea, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, vineri, ca Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar pentru o perioadă de două luni, a anunțat Consiliul, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 21 aprilie 2019, de la ora 17:00 pe Mediafax și Gandul.info.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?