George Friedman, mesaj pentru politicienii români: Trebuie să luați în considerare o politică independentă

George Friedman, mesaj pentru politicienii români: Trebuie să luați în considerare o politică independentă
Publicat: 03/06/2018, 23:56

„România este acum într-o poziție în care trebuie să ia în considerare ceea ce mulți de aici nu prea vor să înțeleagă: O POLITICĂ INDEPENDENTĂa României. Știu că nu așa ați fost obișnuiți să gândiți, ci în termeni de structuri de alianțe, dar vă pot asigura că nu există niciuna”, a spus Friedman.

El a mai subliniat că România trebuie să aibă o „armată pe măsură” pentru a fi parte a unei alianțe militare pe care să se bazeze, iar dacă vrea să conteze pe alianțe politice, să își trimită politicienii „SĂ LUPTE PE FRONT„.

Vorbind în contextul asigurării unui mediu de securitate în zona Mării Negre, președintele Geopolitical Futures a spus că ne aflăm în situația în care, pentru a descifra zona, trebuie înțeles că „nu există NICIO SOLUȚIE DEFINITIVĂ„, pentru că nici problema „nu e foarte clară”, existând doar „probleme potențiale”. Evaluând regiunea Mării Negre, George Friedman nu a dorit să vorbească despre politică, ci mai degrabă să încerce să înțeleagă realitatea acestui areal, pornind de la „considerațiile generale”, dar și de la cele care țin de actorii -state implicate, ca Rusia, Statele Unite, Turcia.

„Mental, înțeleg motivațiile lor, dar nu înțelegem ce se întâmplă și pentru aceasta trebuie să înțelegem FORȚELE care conduc aceste țări și să înțelegem procesul general din sistemul global, care se află în plină desfășurare”, a argumentat Friedman.

El a evocat perioada august-septembrie 2008, respectiv invadarea Georgiei de către Federația Rusă :”Rusia a invadat Georgia și a demonstrat că: în primul rând, că Rusia AR PUTEA sa invadeze pe cineva și în al doilea rând, că dacă ar invada pe cineva care este aliat cu Statele Unite, Statele Unite NU ar putea răspunde„.

„Pe 15 septembrie, Lehman Brothers s-a prăbușit și a apărut o CRIZĂ care continuă să transforme lumea în fiecare zi .După aceea, Uniunea Europeană nu a mai fost niciodată ca înainte (…) Astăzi, în China, dictatura se lupta cu o anumită criză financiara ce nu poate fi tinuta sub control. Rusia este ceea ce s-a întâmplat în august 2008, dar și victima crizei economice care (…) a creat o CRIZĂ INTERNĂ mult mai semnificativă decât ce s-a întâmplat (…) Criza a creat o diviziune socială în SUA, care a împărțit țara într-un mod atat de profund încât persoana care a fost aleasă a fost foarte diferită. Cine a cauzat invadarea Georgiei de către Rusia? Cine a declansat criza financiara din 2008?”, a continuat Friedman.

Despre Federația Rusă, președintele fondator al Geopolitical Futures a mai spus, într-un interviu acordat pentru Monitorul Apărării și Securității, că face parte dintr-O NOUĂ REALITATE, unde este „un anume tip de putere”.

Revenind la România, care reprezintă „o națiune puternică, localizată într-o zonă foarte strategică”, Friedman a remarcat faptul că țara noastră își dorește ca Statele Unite să aibă o politică foarte bine pusă la punct pentru Marea Neagră.

Centrul de Studii Globale al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a organizat în perioada 1-2 iunie 2018, conferința internațională „Emerging Importance of Wider Black Sea Area Security”.Evenimentul s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu sprijinul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, fiind cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom